Indecizie a judecătorilor în pronunţarea sentinţei în dosarul basarabeanului Gorbunov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a treia oară în decurs de două luni, magistraţii hunedoreni au amânat pronunţarea sentinţei în cazul tâlhăriei de care este acuzat Serghei Gorbunov. Următorul termen stabilit de magistraţi este 4 octombrie

Judecătorii hunedoreni nu se pot pronunţa asupra vinovăţiei lui Serghei Gorbunov, basarabeanul acuzat că în urmă cu şapte ani l-a atacat şi jefuit într-o scară de bloc pe patronul unei case de schimb valutar din Deva. La termenul de ieri, când pronunţarea sentinţei părea sigură, magistraţii au decis o nouă amânare pentru data de 4 octombrie.

Procesul în care Gorbunov este acuzat de tâlhărie a început în iulie 2008 şi a fost marcat de răsturnări de situaţie în declaraţiile martorilor şi de cereri ale unor expertize ADN laborioase efectuate la laboratorul “Mina Minovici” din Bucureşti. Au existat martori care, la audieri în faţa instanţei, nu şi-au mai recunoscut semnătura de pe declaraţia dată în faţa anchetatorilor. Şi în privinţa identificării lui Gorbunov ca fiind agresorul lui Sorin Dumitreasă au existat dubii din partea martorilor. În faţa judecătorilor, aceştia au declarat că au văzut o altercaţie între partea vătămată şi "o persoană de statură medie”, cu o constituţie mai robustă. Astfel unul dintre martori a declarat într-un final că nu a reuşit să reţină semnalmentele feţei agresorului şi nu a putut preciza dacă acesta avea urme de lovituri sau sânge pe trup.
Cea mai plauzibilă probă în acest proces furnizată de anchetatori a fost o mostră de  ADN prelevată de pe haina patronului Sorin Dumitreasă. Avocatul lui Gorbunov a cerut reluarea acestor analiza ADN fapt ce a detreminat prelungirea procesului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite