Hunedoara: Închisoare pentru „iarba“ de sub nasul judecătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Închisoare pentru „iarba“ de sub nasul judecătorilor
Hunedoara: Închisoare pentru „iarba“ de sub nasul judecătorilor

Ofiţerii DIICOT au distrus cele 20 de plante din care se obţin halucinogene, cultivate în zona Tribunalului Hunedoara.

Cei doi adolescenţi, prinşi de ofiţerii de la Crimă Organizată după ce şi-au înfiinţat propria cultură de cannabis pe un teren viran din Deva, vor fi cercetaţi în libertate. „Pentru faptele lor, infracţiuni la legea privind combaterea traficului de droguri, ei riscă pedepse cu închisoare de până la 15 ani”, a declarat, în această dimineaţă, inspectorul principal Lucian Năboiu, şeful Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara.

Devenii au cultivat plantele din care puteau obţine droguri de risc pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi, în apropierea Tribunalului Hunedoara. Pepiniera, devenită loc din care se aprovizionau cu frunze de cannabis, era mascată de flori şi buruieni, iar cultivatorii, foarte bine organizaţi, au îngrădit-o cu sfoară şi protejau plantele cu tuburi de plasă.

Hunedorenii sunt specializaţi în cannabis

Până în prezent, mai mulţi hunedoreni au fost prinşi după ce şi-au făcut, în locuinţe sau în grădini propriile, culturi de ierburi din care şi-au putut prepara droguri. „Anul trecut, în dulapul unui bărbat din Deva, trimis în judecată pentru trafic de droguri, am descoperit nişte ghivece în care a cultivat canabis. Alţi tineri, şi ei cercetaţi pentru infracţiuni legate de traficul de droguri, şi-au înfiinţat în locuinţa lor culturi de cannabis”, a mai precizat şeful SCCO Hunedoara.

Cea mai recentă condamnare aplicată de instanţa Tribunalului Hunedoara unor traficanţi de haşiş a fost de câte patru ani de închisoare pentru trei bărbaţi care au adus în ţară aproximativ 12 kilograme de haşiş (drog de risc).

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite