Incendiu în apropiere de calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii au putut interveni doar după tăierea curentului
Pompierii au putut interveni doar după tăierea curentului

Un incendiu izbucnit în această dimineaţă la un depozit de materiale de construcţii din localitatea Zam a perturbat traficul feroviar pentru mai mult timp.

„Depozitul este situat lângă linia ferată, iar flăcările s-au întins până în zona de acces a trenurilor”, a declarat Anemona Doda, purtător de cuvânt la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Zeci de minute întârziere
Din cauza focului, trenul rapid Bucureşti-Budapesta a fost oprit în Gara Zam timp de 59 de minute, în timp ce trenul personal Simeria-Arad a fost întârziat cu 55 de minute. Rapidul Curtici-Bucureşti a fost oprit în gara Săvârşin 20 de minute. Intervenţia pompierilor a fost întârziată de liniile de înaltă tensiune care se găseau în apropierea focului.

„Liniile de curent se găseau la mai puţin de un metru de incendiu, punând în pericol viaţa pompierilor. A durat circa 20 de minute până când cei de la societatea de electricitate au deconectat curentul”, spune sursa citată. În urma incendiului, au fost distruse materialele de construcţii din depozit şi o suprafaţă de circa 500 de metri pătraţi din acoperişul clădirii. La această oră,  pompierii evaluează paguba şi cauzele care au dus la declanşarea focului.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite