Înaintea sărbătorilor, săracii au dat buzna la cantina socială din municipiul Petroşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii apelează la ajutorul în hrană pentru că nu prea mai au nici o şansă de a se descurca pe cont propriu, iar cum sărbătorile bat la uşă, ştiu că de la cantină vor primi hrană cât să simtă că au şi ei o masă îmbelşugată.

La fel se întâmplă în fiecare an atât de Crăciun cât şi de Paşte, însă în acest an interesul pare a fi mai mare după ce foarte multe familii au rămas şi fără locul de muncă, în luna februarie, pe care-l aveau în baza parteneriatului dintre administraţia locală şi AJOFM. „Cum vin sărbătorile creşte şi numărul celor care vor hrană de la cantină. În plus mulţi dintre ei ştiu că pe perioada sărbătorilor primesc pachete consistente pe care nu şi le permit din venitul lor. De fapt, unii nu au nici un venit, porţia de hrană primită de la noi este ca aurul pentru ei. Din acest motiv şi numărul mare de solicitări”, spun angajaţii cantinei sociale.

Potrivit Legii nr.208/1997 care reglementează funcţionarea cantinelor de ajutor social, de acest serviciu pot beneficia şi persoanele asistate care beneficiază de ajutor social ori de alte ajutoare băneşti acordate în condiţiile legii şi al căror venit este de până la nivelul venitului minim net lunar pentru o persoană singură, luat în calcul la stabilirea ajutorului social.

Suntem şapte persoane şi avem un venit de 200 de lei. Vă daţi seama că aceşti bani nu ne ajung pentru a hrăni cele şapte guri în fiecare zi. Cu hrana primită de aici ne descurcăm şi reuşim noi să avem sărbători. La fel facem în fiecare an pentru că nu mai ai de unde să scoţi vreun leu. De la cantină primim mâncare pe care altfel am ajunge să o vedem la televizor. Credeţi că eu din două milioane mi-aş permite să fac vreun grătar pentru toţi şapte? Aşa de bine de rău, cel puţin odată pe lună primim şi câte un grătar sau sarmale, mâncăruri  ce sunt mai scumpe”, spune Lenuţa, unul dintre asistaţii social. În prezent, la Cantina Socială din Petroşani, oficial mănâncă circa 70 de persoane, dar numărul lor este cu mult mai mare deoarece fiecare porţie este împărţită acasă cu restul familiei. În preajma săbătorilor pascale familiile primesc pe lângă hrană şi cozonaci şi alte produse specifice mesei de Paşti.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite