Impozitarea tichetelor de masă riscă să transforme acest stimulent în amintire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia de impozitare a bonurilor de masă este o măsură proastă care nu va aduce bani la bugetul statului, cred angajatorii hunedoreni. Mai mult, patronii hunedoreni îşi fac calcule şi vin cu o veste proastă pentru angajaţi: nu vor mai putea acorda tichete de masă

Majoritatea patronilor hunedoreni care oferă bonuri de masă angajaţilor, spun că dacă de la 1 iulie se va trece la impozitarea acestui tip de venit, vor renunţa la acordarea lor. “Din punctul meu de vedere măsura de impozitare a bonurilor de masă este una proastă. Am 20 de angajaţi şi fac calcule pentru a vedea dacă voi putea face acest efort financiar de a plăti impozitul aferent bonurilor de masă. Şi, din câte se pare, nu voi avea această posiblitate. Prin urmare voi renunţa la această formă de motivare a angajatului”, a declarat Lucian Moldovan, preşedintelele Consiliului Regional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii Deva.

Nu sunt bani pentru plata altor impozite


Aurel Miclea, are o fabrică  unde 35 de angajaţi produc mobilier. Afacerea a intrat în declin iar angajatorul hunedorean întâmpină probleme în a-şi plăti dările către stat. “Am peste 250.000 de euro blocaţi în marfă pe stoc şi în marfă încă neîncasată. Abia reuşesc să plătesc impozitele existente. De unde să scot bani pentru a plăti impozitul pe tichete de masă. Cu siguranţă voi renunţa să le mai ofer angajaţilor această facilitate care mi se părea foarte bună”, spune administratorul firmei.


Directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Hunedoara, Lucian Heiuş susţine că la această dată nu există o bază de date cu firmele hunedorene care oferă angajaţilor tichete de masă. “Deocamdată măsura impozitării tichetelor de masă este în stadiu de intenţie. Dacă ea va fi aplicată, probabil că fiecare angajator va trebui să declare pe proprie răspundere dacă oferă angajaţilor aceste suplimente financiare. În funcţie de acest lucru se va trece la impozitarea lor”, a declarat Heiuş.



Probleme mari printre angajatorii hunedoreni

Economistul Cornel Rusan susţine că e greu de crezut că un angajator va continua să ofere tichete de masă dacă acestea vor fi impozitate. “Statistica arată clar: zilnic cinci firme cer intrarea în insolvenţă pentru că nu pot plăti dările către stat. În aceste condiţii este greu de crezut că un patron va accepta un nou impozit. Tocmai de aceea această măsură nu va aduce bani la bugetul statului . În schimb va lovi în angajaţii de la privat”, spune Rusan.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite