Îmbulzeală la funcțiile de primari și consilieri locali pentru orașele județului Hunedoara. Iată candidații !

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale a expirat iar la cele 69 de birouri electorale locale de circumscripţie hunedorene şi la cel judeţean s-au strâns sute de pretendenți.

Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara au intrat în luptă opt candidaţi aparţinând tot atâtor partide politice. Printre aceştia se numără actualul şef al instituţiei, Mircea Moloţ, din partea USL, primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, din partea alianţei USP şi deputatul Gheorghe Firczak, din partea Uniunii Culturale a Rutenilor din România (UCRR). La funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara mai candidează Gheorghe Popescu, din partea Partidului Poporului (PP), Haralambie Vochiţoiu, din partea PPDD, Mircea Muntean, din partea Alianţei Electorale Uniunea Socialist Progresistă eco (USP eco), Vasile Alionescu, de la PAS şi Florin Morcovescu, din partea PER.

Șapte pretendenți vizează funcţia de primar al Devei, dintre care doi sunt independenţi, iar restul reprezintă partide sau alianţe electorale. Fostul prefect de Hunedoara, Dorin Gligor, lider al PDL Hunedoara, va candida pentru Primăria Deva din partea USP, în timp ce directorul SMURD-Salvital, Petru Mărginean, liderul PC din judeţ, a intrat în cursa electorală de la USL. Ceilalţi trei candidaţi sunt finanţatorul echipei de handbal feminin Cetate Deva, Marian Muntean, din partea PPDD, avocatul Mircea Mincea, de la PRM, şi Remus Muntean, din partea alianţei USP eco. Pe lista candidaţilor se află şi doi independenţi: jurnalistul Cornel Poenar şi fostul viceprimar al municipiului Deva, Florin Oancea, până săptămâna trecută membru al PNL.

Același număr “magic”  șapte îl regăsim și la funcţia de edil al municipiului Hunedoara . Doi dintre aceştia sunt actualul şi fostul primar al municipiului, Ovidiu Hada şi, respectiv Nicolae Schiau, ambii candidând de pe poziţia de independenţi, însă ultimul fiind susţinut de PRM. Interesantă este candidature managerului spitalului municipal Hunedoara, Gavril Bende,  care este susținut de USL şi UDMR.

Din partea partidelor şi alianţelor electorale candideză Viorel Arion, de la USP, Ioan Racolţea de la UPSC, Robert Muzsic de la PPDD şi Simion Octavian, de la Partidul Socialist Român (PSR).
Pe de altă parte, doar patru candidaţi au venit la Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) pentru a-şi depune dosarele şi a participa la alegeri pentru postul de primar al municipiului Brad. Aceştia reprezintă partide sau alianţe electorale. Pentru un nou mandat candidează actualul primar Florin Cazacu din partea USL, iar USP îl aruncă în luptă pentru cea mai înaltă funcţie din administraţia locală pe Ionel Daniel Adam. De la PPDD candidează David Botar, iar PAS se prezintă în faţa alegătorilor din Brad cu Ioan Poenar.

La Orăștie avem șase candidați. Fostul director al finanțelor publice Lucian  Heiuş, candidat din partea USP,  Ovidiu Bălan, pretendentul USL, Constantin Stoica, de la PRM , Gheorghe Depcea, pretendent al PPDD sau de Trifu Ocolişan, de la PAS, aceştia fiind oamenii înscrişi în cursă de către partide sau alianţe politice ori electorale. Pentru Primăria Orăştie candidează ca independent şi Gabriel Popa, fostul viceprimar al municipiului.

adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Hunedoara despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla in timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite