Iepuraşii - cap de leu reprezintă ultima modă cu care petshop-urile încearcă să atragă clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii de animale de companie caută să-şi diversifice marfa pentru a atrage un număr cât mai mare de clienţi. Veveriţe americane, papagali Alexandru şi iepuraşii pitici cu cap de leu sunt piesele de rezistenţă ale petshop-urilor din judeţ.

Început de an cu stângul pentru comercianţii de animale de companie care îşi expun marfa gălăgioasă şi multicoloră în piaţa agroalimentară din Deva. Sărbătorile au scăzut mult puterea de cumpărare a hunedorenilor, care se mulţumesc doar să privească la animalele expuse în cuşti sau în acvarii.

„Merge greu. Ianuarie şi februarie sunt luni moarte pentru comerţ.  Dar nu am ce face. Trebuie să fiu prezent cu marfa zi de zi în piaţă. Se mai vând papagalii şi ceva peşti de acvariu. Apoi mai merge şi hrana pentru ele. În rest este foarte greu”, spune Cornel Micle, unul dintre vânzătorii de animale de companie.

La revedere, porcuşori de Guineea

Pentru a mai stârni interesul cumpărătorilor, comercianţii au început să-şi diversifice marfa. Aşa au apărut pe piaţă veveriţele americane şi iepuraşii-cap de leu. „Sunt animale blânde care se adaptează uşor traiului în casă. Un iepuraş costă 50 de lei, iar o pereche de veveriţe americane 300 de lei. Deocamdată am vândut ceva, dar nu aşa cum mi-am dorit. Oricum e important că am trezit interesul copiilor. Ei sunt cei mai buni agenţi de vânzare”, crede Irina Popa, comerciant. Cele mai vândute produse rămân consumabilele: hrană, vitamine, diferite obiecte de decor şi plantele de acvariu.

O cerere relativ bună mai au peştii de acvariu la preţuri cuprinse între 3 şi 6 lei şi papagalii. Potrivit comercianţilor, epoca porcuşorilor de Guineea şi a broscuţelor ţestoase pare să fi apus. Numărul celor interesaţi de aceste animale de companie a scăzut drastic începând cu jumătatea anului 2009.

Interes crescut pentru şerpi şi tarantule


Comercianţii de animale de companie spun că, în ultima vreme, au tot mai multe cereri pentru tarantule şi şerpi. „Am început să mă interesez cum pot să aduc tarantule şi scorpioni. Se pare că hunedorenii s-au cam săturat de animale drăgălaşe. Vor animale cu care să-şi impresioneze prietenii”, spune Cornel Micle.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite