Iată cum a fost escrocat de 1.400 de euro un pensionar care fusese acostat pe stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vârstnic de 71 de ani, din municipiul Deva, a depus o plângere penală împotriva a trei persoane necunoscute, pe care le-a reclamat pentru înșelăciune. Bărbatul susține că după ce s-a oferit să îi ajute pe aceștia, a fost lăsat fără toți banii din casă: aproximativ 1.400 de euro.

Un pensionar din Deva a fost victima unui eveniment neplăcut care, probabil, îl va marca pentru tot restul vieții.

Aseară, la scurt timp după ce ieșise să se plimbe pe Bulevardul Decebal, vârstnicul de 71 de ani a fost acostat de un bărbat necunoscut, care i-a spus că a fost implicat într-un accident rutier și care l-a rugat să îi spună unde este spitalul.

“Pensionarul a fost de acord să îl însoțească pe necunoscut până la spital, urcându-se în autoturismul acestuia, în care se mai aflau un bărbat și o femeie. Pe drum, aceștia i-au solicitat părţii vătămate să le schimbe suma de 100 dolari în lei, motiv pentru care vârstnicul i-a condus la domiciliul său, permițându-le accesul în locuință. Profitând de neatenția bărbatului, cele trei persoane au sustras suma de 4700 de lei și 300 de euro, ce se afla într-un portmoneu din dulap”, a declarat Bogdan Nițu purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara. 

Poliţiştii le recomandă oamenilor  să fie mult mai vigilenţi  şi să nu deschidă uşa scării persoanelor necunoscute ce sună la interfon, iar dacă acestea sună la uşă, să se uite întotdeauna pe vizor înainte de a deschide. Dacă nu aşteaptă pe nimeni în vizită şi nu cunosc persoanele, este recomandabil să nu se deschidă uşa şi mai ales să nu le permită accesul în locuinţă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite