Hunedoara: Lucrările ISPA sapă adânc în buzunarul patronilor de terase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii sunt nevoiţi să-şi bea sucul printre muncitori, unelete, mormane de pământ şi şanţuri.

Lucrările de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare din Deva afectează grav afacerile care se fac pe străzile transformate în şantiere. Înlocuirea vechilor conducte de apă a dus la crearea unor adevărate şanţuri chiar în mijlocul teraselor din centrul oraşului. Drept urmare, localurile îşi pierd toţi clienţii.

„Din cauza lucrărilor, a trebuit să strâng zece mese. După ce că în ultimele zile a plouat mereu, acum când e vreme bună nu avem clienţi, pentru că se lucrează la canalizare. Din cauza asta am pierdut încasări de mii de lei, pagubă care nu este deloc binevenită pe vremuri de criză. Nu e rău că se schimbă ţevile, e rău că nu s-a făcut o deviere a lucrărilor”, a declarat Cornel Demeni, patronul uneia dintre terasele de pe Corso. Dacă administratorii localurilor se plâng că lucrările le sapă buzunarul, clienţii nu sunt nici ei prea încântaţi de situaţie. ,,Nu îmi place că trebuie să sar peste şanţ ca să ajung la masă. Dar dacă asta e situaţia, ce să faci? Aşteptăm vremuri mai bune”, a spus  Andrei.

Finalul lunii, finalul lucrărilor

În replică, Apa Prod, beneficiarul proiectului ISPA, susţine că situaţia din centrul oraşului este una temporară. ,,Patronii teraselor au fost informaţi din timp despre aceste lucrări. Ele nu pot fi deviate, pentru că proiectul nu prevede acest lucru. În plus, nu e vorba despre extinderea reţelei, ci despre reabilitarea celei existente. Sperăm ca până la finalul lunii situaţia să revină la normal”, a precizat Cristina Rânghetean, reprezentant S.C. Apa Prod S.A.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite