INVITAŢIE DE WEEKEND: Problemele adolescenţilor se joacă pe scena din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Deşteptarea primăverii” aduce în prim plan primii fiori ai dragostei şi eternul conflict dintre generaţii. Personaje principale sunt trei tineri însetaţi de cunoaştere, cărora vârsta adolescenţei le deschide o lume necunoscută.

Deşi piesa se joacă în alte vremuri, subiectul este cât se poate de actual. Conflictul dintre generaţii nu este nicicând mai bine evidenţiat decât la vârsta de 14 ani, prag greu de trecut pentru mulţi tineri.

Wendla, o fată însetată de cunoaştere, încearcă primii fiori ai iubirii. Din păcate, mama sa, reţinută de concepţii demult depăşite pentru noua generaţie, nu o ajută deloc pentru a descifra taina dragostei. Drept rezultat, experienţa fiicei sale se încheie tragic în urma unui avort.

Moritz nu scapă nici el de ghearele ascunse ale adolescenţei. Speriat de propria neputinţă în faţa noului univers care i se deschide, derutat şi fără sprijin, acesta îşi încheie viaţa prin sinucidere.

Cel de-al treilea personaj, Melchior ajunge să fie exclus şi marginalizat de societate din cauză că este considerat răspunzător pentru întâmplările prin care au trecut ceilalţi.


Atmosferă de excepţie
Pe cât de tragic, deznodământul este pe atât de impresionant, publicul fiind invitat să-şi formeze singur propriile concluzii.

De la real la imaginar, spectatorii vor fi martorii unor secvenţe cu efecte cinematografice de excepţie. Morţii din morminte, zâna cea bună şi strogoiul fără cap vin să completeze atmosfera cu o stare psihică ce te îndeamnă la meditaţie asupra destinului uman şi asupra rolului vieţii.

“Desteptarea Primaverii” este semnată de Frank Wedekind, în regia lui MC Ranin şi coregrafia lui Hugo Wolff. Spectacolul se va juca în premieră mâine seară, pe scena Teatrului de Artă Deva. O a doua reprezentaţie va avea loc duminică seara, începând cu orele 19.00. Biletul de intrare costă 12 lei, respectiv şase lei cu reducere.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite