Hunedoara: ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ Tânărul care a omorât o pensionară pentru bijuterii şi-a primit pedeapsa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ Tânărul care a omorât o pensionară pentru bijuterii şi-a primit pedeapsa
Hunedoara: ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ Tânărul care a omorât o pensionară pentru bijuterii şi-a primit pedeapsa

Irco Trişcă, bărbatul în vârstă de 25 de ani care a jefuit şi a ucis apoi o pensionară din Orăştie, a fost condamnat astăzi de magistraţii Tribunalului Hunedoara.

Citeşte şi:

Instanţa Tribunalului Hunedoara l-a condamnat pe tânărul dintr-un sat maramureşean, stabilit în Orăştie, la detenţie pe viaţă, pentru omor deosebit de grav. De asemenea, criminalul în vârstă de 25 de ani, cu antecedente penale (închis, în trecut, pentru furt), a primit încă 18 ani de închisoare pentru jefuirea victimei şi trei ani de închisoare pentru furtul unor bunuri în valoare de 3.000 de lei, din locuinţa acesteia. Trişcă mai este obligat prin decizia judecătorească să plătească daune materiale şi morale, şi cheltuieli de judecată, în valoare totală de 150.000 de lei.

A jefuit-o şi apoi a omorât-o
Într-o noapte din luna noiembrie a anului trecut, Irco Trişcă a intrat în locuinţa unei femei în vârstă de 79 de ani, din Orăştie, aflată singură acasă. A jefuit-o de bani şi bijuterii şi, după ce a maltratat-o, a omorât-o pe bătrână prin strangulare. Criminalul a fugit apoi în munţi, cu o pradă a cărei valoare abia depăşea 3.000 de lei, însă la scurt timp a fost capturat de poliţişti şi arestat.
Chiar dacă a fost condamnat la detenţie pe viaţă, Irco Trişcă ar putea fi eliberat din închisoare după vârsta de 65 de ani.
Sentinţa dată astăzi de magistraţii hunedoreni poate fi atacată de condamnat la Curtea de Apel Alba Iulia, în termen de 10 zile. 

Un posibil „coleg de suferinţă”
În ultimii zece ani, un alt hunedorean a intrat în rândul „vieţaşilor”. Beniamin Jian a primit pedeapsa maximă pentru omor deosebit de grav, după ce în martie 1995, într-o singură zi, a împuşcat mortal cinci oameni. Bărbatul, pe atunci în vârstă de 41 de ani, s-a prezentat la Poliţie imediat după comiterea ultimei crime, pentru a se preda.
În prezent, el se află încarcerat la Penitenciarul Aiud, unde este coleg cu autorul crimei de la Orăştie.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite