FOTOREPORTAJ: Imagini inedite de la Castelul Corvinilor, fortăreaţa invadată de turişti, dar contaminată de aerul de Balcani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai frumos loc din municipiul Hunedoara a primit astăzi peste 1.000 de vizitatori, veniţi din toate colţurile ţării şi din străinătate. Oamenii au folosit prilejul zilei libere de Paşte pentru a se destinde în atmosfera medievală a Castelului Corvinilor.

Peste 1.000 de vizitatori au venit astăzi la Castelul Corvinilor. Fortăreaţa cu care se mândresc hunedorenii a fost pur şi simplu invadată de turişti din întreaga Europă. Potrivit lui Nicolae Cerişer, directorul Muzeului Castelului Corvinilor, în această perioadă numărul vizitatorlor a crescut semnificativ.

LEGENDE ÎNTUNECATE: Cum a devenit Hunedoara gulag pentru prizonierii ruşi şi pentru evrei

Căzut sub blestemul comorilor: Florin Râmbetea a povestit cum i-au schimbat brăţările dacice destinul

EXCLUSIV: Imagini de colecţie cu mahalalele municipiului Hunedoara, oraşul coloniilor muncitoreşti din primii ani ai comunismului

Străinii au fost impresionaţi de imensitatea monumentului istoric, însă unii s-au arătat deranjaţi de faptul că este destul de greu de ajuns la castel.

"Drumurile sunt proaste şi fără GPS-ul care să îmi arate Hunedoara, nu cred că m-aş fi descurcat să ajung la castel. Totuşi, efortul a meritat", a spus Martin Schell, un austriac venit cu familia în vizită. 

image
image
image

Turiştii au fost întâmpinaţi cu suveniruri la intrarea în curtea Castelului Corvinilor. Obişnuitele kitchuri, care sunt vândute în apropierea fiecărui obiectiv turistic din ţară, au fost la mare căutare.

"Oamenii cumpără suveniruri cu Dracula, cu Castelul Corvinilor, cu Transilvania, bâte de baseball, buzdugane din lemn şi măşti. Azi a fost o zi profitabilă", spune mulţumită Maria Tase, una dintre comerciante.

image
image
image

În spatele edificiului, câţiva tineri se relaxau la soare, aşezaţi pe iarbă. În apropierea lor, un cal priponit de gardul împrejmuitor al "zonei protejate a monumentului istoric" păştea la fel de liniştit. Proprietarul animalului a fost nevoit să îl ia din spatele fortăreţei, după ce a fost somat de agenţii de pază.

image

Audieri tensionate la Judecătoria Deva, în procesul pentru traficul comorilor dacice

EXCLUSIV Braconierii din ţinutul comorilor dacice spun că nu au căzut pradă mirajului aurului

Însoţit de stăpânul său, calul alungat s-a mai oprit în drumul lor spre grajd, doar pentru a se adăpa din Zlaşti, pârâul confundat adeseori de turişti cu un container curgător  

Citeşte AICI alte materiale publicate de Daniel, pe blogul acestuia.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite