I-a dat foc soţiei pentru că privea pe fereastră: minerul piroman a mărturisit cum a ucis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După arestarea lui, Cornel Petresc a lăsat centrelor de asistenţă socială doi copii minori, orfani de mamă. Bărbatul, în vârstă de 50 de ani, a fost trimis în judecată la Tribunalul Hunedoara pentru omor calificat. El este acuzat că şi-a ucis soţia, incendiind-o cu benzină.

În urma crimei săvârşite în luna octombrie a anului trecut, familia minerului din Uricani s-a destrămat. Cei doi copii minori, o fată în vârstă de 16 ani şi un băiat de 13 ani, au fost încredinţaţi unui centru de asistenţă socială, în timp ce tatăl orfanilor ar putea petrece următorii 20 de ani după gratii.
În rechizitoriul întocmit de procurori, bărbatul face mărturisiri şocante despre modul în care, în octombrie 2009, şi-a omorât soţia. Totul s-a petrecut la casa de vacanţă a familiei, în apropiere de Uricani.

„Eram la masă cu ea şi am văzut că priveşte aiurea, spre oraş. Am întrebat-o dacă se uită după un amant şi mi-a răspuns că da. Dacă am văzut că vorbeşte aşa, i-am spus să tacă, altfel îi dau foc. Am mers în beci şi am luat bidonul cu benzină, din care am turnat pe hainele ei”, povesteşte Cornel Petresc.
Crimă „din glumă”
Pentru că a văzut că soţia lui nu se lasă impresionată de acest gest, minerul a continuat. „Am zis că o să fac o glumă şi am luat bricheta, cu care i-am aprins hainele îmbibate în benzină. I-am strigat apoi să se tăvălească pe iarbă pentru a stinge flăcările”, a mai mărturisit criminalul. Femeia a fost transportată la spital cu arsuri pe întreg corpul şi a decedat la scurt timp. Soţul ei a cerut, fără succes, să fie pus în libertate de judecători, întrucât condiţiile în care s-a petrecut crima i-au rămas neclare.

Uricani este „polul crimei” în judeţ
Oraşul Uricani a ajuns în ultimii ani un pol al crimelor în judeţul Hunedoara. Trei omoruri au fost săvârşite în acest an în zona şi în împrejurimile celui mai izolat oraş minier din Valea Jiului. Alte două crime au fost săvârşite anul trecut la Uricani, iar pentru o alt omor, comis în septembrie 2008, este judecat chiar Ioan Cocotă, şoferul primarului din localitate. Neînţelegerile conjugale au fost principalul mobil al acestor infracţiuni. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite