Hunedorenii se pregătesc să devină vegetarieni: scumpirile preconizate la carne vor aduce o nouă apocalipsă în portofele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scăderea vânzărilor nu mai poate acoperi costurile de producţie ale procesatorilor de carne. În acest context, preţurile vor creşte din nou.

Scăderea puterii de cumpărare a dus la o reducere substanţială a vânzărilor produselor şi preparatelor din carne.

Procesatorii hunedoreni susţin că, dacă lucrurile nu se vor schimba, nu vor mai putea asigura plata costurilor.

Astfel, singura variantă rămâne creşterea preţurilor.

Ne confruntăm cu probleme mari legate, în principal, de volumul vânzărilor. În ideea în care materia primă este adusă din import, suntem avantajaţi de faptul că euro a scăzut. Dacă euro va începe să crească, vom fi obligaţi să creştem preţurile la toate produsele din carne cu până la cinci la sută”, a declarat Radu Furdui, director comercial în cadrul unei societăţi de profil din judeţ.


Carne cu raţia
Dată fiind situaţia, mulţi dintre hunedoreni sunt nevoiţi să renunţe a mai prepara fripturi şi grătare ca în vremurile bune.

Dacă până acum cumpărau şi mâncau carne cel puţin o dată pe săptămână, de acum înainte raţia va fi de cel mult o dată pe lună.

Voi limita cumpărăturile la nivelul salariului. Sunt conştient însă că nu voi putea să mânânc numai legume, să fiu vegetarian sută la sută, în condiţiile în care acum nu e zi în care să nu am carne în frigider”, a declarat Mircea Enăşel, un şofer în vârstă de 49 de ani.

Alexandra Stoica a adăugat că a găsit deja soluţia convenabilă pentru întreaga familie: părinţii care locuiesc la ţară. “Cât stăm la oraş mâncăm numai legume. Dacă vrem carne, mergem în vizită la socrii. Orice părinte pune ce are mai bun pe masă când îi vin copiii acasă”, a adăugat deveanca în vârstă de 35 de ani.

image


Dacă noile scumpiri vor deveni realitate, voi cumpăra carne cel mult o dată pe lună” – Dorin Crăc, 57 ani, inginer topograf

image


Până acum mâncam carne la fiecare final de săptămână. De acum înainte voi reduce porţia şi voi mânca cu raţia” – Gabriela Şchiopu, lucrător comercial, 43 ani.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite