Hunedorenii au undă verde pentru obţinerea paşapoartelor electronice şi temporare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei interesaţi pot avea paşapoarte electronice
Cei interesaţi pot avea paşapoarte electronice

Noul sistem de preluare a cererilor de eliberare a paşapoartelor biometrice şi temporare a fost inaugurat. În acelaşi timp, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Hunedoara şi-a schimbat sediul.

Hunedorenii care doresc să fie posesori ai paşapoartelor electronice pot, începând de ieri, să depună cereri pentru obţinerea acestora. Documentele se primesc în termen de 30 de zile de la depunerea cererilor, iar taxele aferente sunt de aproximativ 270 de lei. Valabilitatea unui paşaport biometric este de cinci ani. Solicitările se înaintează Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple, al cărui nou sediu se află pe Bulevardul Decebal din municipiul Deva, bloc P, mezanin. Valoarea investiţiei în noua locaţie se ridică la peste 400.000 de lei. Momentan, preluarea datelor de la solicitanţi se face la două ghişee, numărul acestora urmând să crească în perioada următoare.


Solicitări mai puţine


Persoanele care nu doresc paşaport biometric pot opta pentru unul temporar, similar celui obişnuit. Diferenţa este că documentul este valabil doar un an. Pe parcursul anului 2009, la nivelul judeţului  Hunedoara au fost eliberate 17.000 de paşapoarte simple. Cifra este mult mai mică decât în 2006, când peste 30.000 de persoane au solicitat emiterea unui asemenea document.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite