Au golit stocurile de iod din farmacii, speriaţi de radiaţiile de la centrala Fukushima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Romulus Muşa a făcut turul farmaciilor devene, în căutarea pastilelor „anti-radiaţii”. Deşi medicii şi farmaciştii nu recomandă utilizarea tabletelor de iod şi nu admit pericolul iradierii din Japonia acestea au fost la mare căutare.

Romulus Muşa (72 de ani) a trecut în această dimineaţă pe la toate farmaciile din centrul municipiului Deva, pentru a se interesa de cumpărarea pastilelor “miraculoase” de iod, menite să amelioreze efectele radiaţiilor provenite de la central nuclear din Japonia, în urma cutremurului din 11 martie.

“Caut iod pentru nepoţii mei. Am auzit că radiaţiile ar ajunge şi în România. Nu am găsit tablete la nicio farmacie din Deva”, a spus, nemulţumit, deveanul. Într-adevăr, farmaciile din municipiul Deva au epuizat stocurile de medicamente pe bază de iod.

„Nu mai sunt şi nu am avut multe cutii. Maxim cinci, care au fost vândute pe reţete, celor care suferă de afecţiuni ale glandelor. Totuşi, foarte mulţi oameni au venit să se intereseze de cumpărarea tabletelor de iod”, a spus Marinela Arsenie, farmacistă. Medicii nu recomandă folosirea tabletelor.

„Ele pot cauza dereglări ale glandei tiroide. Nu îi sfătuiesc pe deveni care sunt sănătoşi să le cumpere, pentru că pot fi nocive. În privinţa radiaţilor, nu cred că vor ajunge până la noi”, a declarat Ioana Moga, medic de familie din municipiul Hunedoara.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite