Hunedoara: Hunedorenii vor avea o „taxă de spargere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Hunedorenii  vor avea o „taxă de spargere”
Hunedoara: Hunedorenii vor avea o „taxă de spargere”

În prag de iarnă, consilierii locali din municipiul Hunedoara s-au gândit să îi încalţe pe locuitori cu o nouă taxă, cea de spargere.   Birul se referă la taxarea hunedorenilor care construiesc pe domeniul local.

„Considerăm oportun ca atunci când cineva afectează domeniul public sau privat al municipiului, zonele verzi, parcurile, trotuarele şi altele asemenea, să obţină o autorizaţie în acest sens şi să plătească o taxă pentru aceasta”, se arată  în motivarea proiectului de hotărâre. Localnicii vor trebui să plătească la Serviciul Taxe şi Impozite 55 de lei, dar suma se poate chiar dubla, atunci când construcţiile vizează o suprafaţă mai mare de zece metri pătraţi.
Deşi aleşii se gândesc ca din 2010 să introducă „taxa de spargere”, consilierii  vor lăsa acelaşi preţ la biletul pentru intrarea la Grădina Zoologică. Neschimbat mai rămâne tariful de cumpărare a locurilor de veci.

Impozite majorate
Impozitele pentru garaje costă acum 120 de lei pe an, însă vor ajunge la 130 de lei. Proiectul consiliului local, prin care aleşii vor ajusta valoarea taxelor percepute de administraţia locală din municipiul Hunedoara, intră în discuţie, la următoarea şedinţă de plen.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite