Hunedoara: Hunedorenii nu s-au ţinut departe de fraudele informatice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Hunedorenii nu s-au ţinut departe de fraudele informatice
Hunedoara: Hunedorenii nu s-au ţinut departe de fraudele informatice

Hunedoara se află pe lista judeţelor cu criminalitate informatică ridicată.  Clonarea de carduri şi de pagini de internet ale unor magazine virtuale sau chiar instituţii bancare sunt cele mai frecvente fraude puse la cale, în acest domeniu, de români.

„În urma cazurilor soluţionate a reieşit că infractorii care provin din judeţele vestice şi sud-vestice ale României, inclusiv Hunedoara, preferă să-şi desfăşoare activităţile infracţionale în Franţa”, a informat, printr-un comunicat, Inspectoratul General al Poliţiei Române. În raportul redactat de IGPR privind criminalitatea informatică, dat publicităţii duminică, se mai arată că Hunedoara se află pe lista judeţelor cu criminalitate informatică ridicată. 

Hunedorenii au aderat la grupările de Crimă organizată
În luna martie, ofiţerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au descins în locuinţa a doi tineri din Petroşani, suspectaţi că fac parte dintr-o grupare care se ocupa cu clonarea de carduri şi al cărui centru de comandă era în Caraş-Severin. 14 persoane din mai multe judeţe aflate în vestul ţării au fost reţinute pentru fraude informatice.
În vara anului trecut, procurorii DIICOT au reţinut 24 de persoane pentru comiterea unor fraude bancare prin internet. Printre persoanele cercetate în acest dosar s-a numărat şi un hunedorean, cu domiciliul în Statele Unite ale Americii. Potrivit anchetatorilor, gruparea a produs pagube de 400.000 de dolari mai multor cetăţeni străini pasionaţi de cumpărături pe internet.
 

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite