Hunedoara: Hunedorenii nu au încredere în etichete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Hunedorenii nu au încredere în etichete
Hunedoara: Hunedorenii nu au încredere în etichete

Unicul  producător hunedorean de suc  de mere are probleme să convingă clienţii că beau o băutură naturală

Sunt atât de multe promisiuni neonorate pe ambalajele produselor cumpărate de hunedoreni, încât aceştia nu mai cred în calităţile produsului nici când au în faţă o marfă cu adevărat valoroasă. Aceasta ar fi una din explicaţiile pe care Daniel Barbu, unicul producător de suc natural de mere din judeţ, o are referitor la scepticismul clienţilor faţă de băutura sa.

Trăgând cu urechea, incognito,  la comentariile clienţilor săi, întreprizătorul a fost surprins să constate că neîncrederea lor este legată de credinţa că un suc natural de mere nu poate rezista un an în ambalaj fără conservanţi.

Sampling cu materialul clientului

„Este foarte greu să te remarci cu un produs într-adevăr  natural când pe piaţă sunt zeci de tipuri de lichide ciudate pe ambalajul cărora producătorii au scris cu tupeu  100% fruct. Sunt nevoit permanent să dau dovadă de imaginaţie ca să atrag atenţia că ceea ce vindem noi este într-adevăr un produs natural”, spune Daniel Barbu. 

Ca să convingă clienţii că în cutiile cu suc de mere nu se mai găseşte şi altceva, Daniel Barbu a făcut acţiuni de promovare inedite. A dus instalaţia de preparat şi ambalat sucul în centrul Devei şi a servit celor interesaţi produsul. O altă metodă a vizat o anumită clientelă ostilă faţă de produs.

„A fost un sampling cu materialul clientului. Am invitat cinci clienţi sceptici să vină la fabrică cu doi saci de mere fiecare. De faţă cu ei am preparat sucul şi l-am ambalat cerându-le să-mi plătească doar ambalajul. Acţiunea a fost un succes. După ce s-au convins că sucul e într-adevăr curat, am auzit că mi-au lăudat produsul cu diverse ocazii”, spune omul de afaceri.

Afacerea cu sucuri naturale se extinde


Întreprinzătorul vinde în prezent 60 de tone de suc pe an. El a obţinut o finanţare europeană prin care capacitatea de producţie va creşte la cinci tone zilnic, fabrica urmând a fi dotată cu un spaţiu frigorific pentru mere şi un depozit pentru produsele finite. Valoarea totală a investiţiei va fi de 500.000 de euro.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite