Hunedoara: Hunedorenii geloşi spionează cu detectivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hunedoara: Hunedorenii geloşi spionează cu detectivi
Hunedoara: Hunedorenii geloşi spionează cu detectivi

Detectivii privaţi se confruntă de multe ori cu profesionişti dotaţi cu ultima tehnică de bruiaj.

Serviciile detectivistice încep să formeze încet-încet o piaţă şi în judeţul Hunedoara. La ora actuală, sunt 36 de detectivi privaţi atestaţi, dintre care trei sunt de sex feminin.  Interlocutorul este unul din aceşti detectivi particulari. Pentru că nu doreşte să-i apară numele şi imaginea în ziar, îl vom numi Ion Ion.

Divorţ şi şantaj

„Solicit acest lucru pentru că meseria îmi impune să fiu cât mai discret. Sunt implicat în activităţi de filaj şi supraveghere şi nu doresc să fiu deconspirat de o fotografie apărută în ziar”, spune Ion Ion.

La fel ca majoritatea colegilor de breaslă, Ion Ion este un fost poliţist, expert în balistică şi grafoscopie. Detectivul lucrează în prezent la două cazuri, unul legat de prietena unui client, iar celălalt de o afacere cu bani împrumutaţi şi şantaj. „Primul client mi-a cerut să stabilesc care este anturajul prietenei sale. Clientul bănuieşte că prietena îl înşală şi vrea detalii privitor la oamenii cu care se întâlneşte fata”, spune detectivul. Al doilea caz este mai complicat, deoarece clientul acuză un şantaj, la mijloc fiind vorba de o sumă mare de bani împrumutată.

„Am participat din umbră la o întâlnire între părţi. Nu am reuşit din prima încercare pe motiv că suspecţii au folosit un dispozitiv de bruiaj video care mi-a anihilat semnalul de pe camera digitală. Va trebui să abordez altă metodă”, spune Ion Ion.

Detectivul hunedorean percepe pentru un stagiu de filaj de trei zile,  timp de 4-5 ore zilnic, un tarif de 50 de euro. În funcţie de caz, tariful poate ajunge şi la 5.000 de euro.

Umilirea nevestelor


Detectivul a spus să a refuzat multe solicitări pe motiv de încălcare a legislaţiei sau de moralitate. „Am avut mai multe soliticări din partea unor bărbaţi aflaţi în divorţ cu nevestele lor. Aceştia mi-au cerut să aduc dovezi că femeile îi înşală. Din moment ce oamenii se află deja cu divorţul la  tribunal, mi s-a părut inutil serviciul meu şi am refuzat cererea”, spune detectivul. 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite