Hunedoreancă însărcinată, suspectă de gripă nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cumnata bărbatului de 34 de ani din municipiul Hunedoara, diagnosticat în weekend cu gripă nouă, este suspectă de infectare cu virusul AH1N1.

Femeia, în jur de 30 de ani, se află în ultimul trimestru de sarcină şi este internată la Spitalul Municipal Dr. ,,Alexandru Simionescu” din Hunedoara. Potrivit directorului coordonator al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Cecilia Birău, pacienta prezină simptome uşoare de gripă nouă, îi curge nasul şi tuşeşte. ,,Întrucât persoana în cauză este însărcinată se află în categoria de risc privind infectările cu virusul AH1N1. În plus, a avut contact  zero cu bărbatul de 34 de ani. Prin urmare, aceasta a fost internată şi s-au trimis probe spre analiză la Institutul Cantacuzino din Bucureşti”, a precizat Birău.

Ceilalţi membrii ai familiei în cauză sunt izolaţi la domiciliu, drept măsură preventivă pentru răspândirea virusului AH1N1.  În aceeaşi situaţie se află şi rudele femeii în vârstă de 48 de ani din Deva, diagnosticată, de asemenea, în weekend cu gripă nouă.  
 
Până la ora actuală, la nivelul judeţului Hunedoara se înregistrează opt cazuri de infectare cu virusul AN1N1, cinci dintre pacienţi fiind deja vindecaţi şi ieşind din perioada de carantină.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite