Hunedoara: „Coridă” off-road în munţii Hunedoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.200 de kilometri de senzaţii tari pe un traseu incredibil, acolo unde o singură dată în an iarba este călcată de pneuri.

Cu ocazia  „Transilvania Adventure Trophy” (TAT), cel mai important eveniment off-road din Europa ! În acest week-end, se dă startul celei de-a opta ediţie a TAT, competiţie care „onorează” criza cu o participare masivă.

Potrivit  lui Virgil Marin, unul dintre organizatori, sunt cu 50 la sută mai mulţi participanţi decât anul trecut, iar maşinile au peste 100.000 de euro cheltuiţi în tuning care fac „jeep”-urile capabile să traverseze ravene, cursuri de râu sau să se caţere pe culmi de pantă maximă. Organizatorii au pregătit pentru cei 120 de participanţi la competiţie un festin gastronomic românesc în care la loc de cinste pe meniu stau două mii de sarmale, supa de găină, fasolea cu ciolan şi plăcintele pădureneşti cu brânză gătite pe plită din cărămizi.

Dacă bucătăria tradiţională de campanie va fi amplasată la tabăra Merişor-Muncel, prepararea hranei va fi făcută de bucătari voluntari francezi. Pentru a fi prezenţi la acest raliu off-road, echipajele au achitat o taxă de 980 de euro, care include şi cheltuielile de cazare. Startul Raliului Transilvania Adventure Trophy va fi dat duminică, 5 iulie, la ora 12.00, din faţa Casei de Cultură din Deva, pentru public fiind organizată o probă specială în zona pădurii Bejan, de lângă Deva. Finalul raliului este prevăzut pentru vineri, 10 iulie, în Deva, unde va fi organizată şi festivitatea de premiere.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite