FESTIVAL DE IARNĂ: Show cu oameni de zăpadă în staţiunea Straja, în week-end

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce anul trecut recordul a fost un om de zăpadă înalt de opt metri, parcicipanţii la Festivalul Oamenilor de Zăpadă din acest an au în faţă un „target” destul de înalt ca să bată recordul de anul trecut. Ediţia din acest an, a treia, este programată să se desfăşoare sâmbătă, între orele 11.00 şi 15.00, iar concurenţii sunt aşteptaţi pe platoul de sub Crucea din Straja.

Competiţia este dedicată în primul rând copiilor, dar la concurs se poate înscrie cine doreşte, fără limită de vârstă. Anul trecut, cu ocazia celei de-a doua ediţie a festivalului, în Straja au fost peste 3.000 de turişti, atât la schi, cât şi ca să participe la Festivalul Oamenilor de Zăpadă, care are drept scop promovarea potenţialului turistic al Văii Jiului şi al Staţiunii Straja.

În 2010 la Straja s-a ridicat un om de zăpadă demn de cartea recordurilor

 Participanţii la Festivalul Oamenilor de Zăpadă din 2010 au reuşit să doboare recordul la cea mai mare statuetă construită vreodată. Omul de zăpadă construit la Straja a depăşit cu doi metri pe cel înregistrat oficial în Guiness Book.El a măsurat opt metri şi 10 centimetri. Pentru „Frosty” cum l-au numit copiii aflaţi în staţiune, s-a muncit zece zile fără oprire.În acest an concurenţii îşi propun să ridice un om de zăpadă înalt de 12 metri.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite