GRAFITTI: În municipiul Deva, "revoluţia" începe cu satanism, drog, sex şi crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Nu călcaţi iarba, fumaţi-o!". Când nu sunt obscene, graffiti-urile devene îndeamnă la anarhie şi droguri. Pshihologii spun că totul este produsul dezinteresului societăţii faţă de frustrările juvenile. Priviţi care sunt simbolurile înscrise pe zidurile oraşului. Dumneavoastră ce aţi scrie pe ziduri, dacă aţi fi în locul protestatarilor anonimi? FOTO

Zidurile clădirilor din Deva, de la Cetate până la Dealul Paiului,  conservă, în caligrafii diferite,  un rebelism extrem fără cauză.

EXCLUSIV I-a scris gurului înainte de a fugi de acasă: dispariţie misterioasă a unei eleve de 16 ani, adeptă a MISA

UPDATE: Eleva yoghină, dispărută de trei săptămâni, a luat legătura cu poliţiştii: este ascunsă într-o tabără MISA din Bucureşti

Majoritatea inscripţiilor sunt în limba engleză. Toate violează în expresie democraţia, creştinismul, decenţa sau legea.

Undeva în spatele cinematografului Patria cineva a fost de părere că “anarhia nu este haos”, în timp ce altcineva scandează din spray-ul cu vopsea “Jos oamenii credincioşi !”.

image

“Graficienii” de perete deveni recomandă cannabis-ul la micul dejun, îndeamnă la uciderea profesorilor şi la sodomizarea poliţiei.

image

În “outdoor”,  Mafia, Saddam şi zvastica nazistă sunt vedetele mesajelor. La “indoor”, cabinele lifturilor din blocurile devene sunt cuibuşorul de nebunii al graffiti-urilor pornografice.



 Pshihologul Dan Olteanu este de părere că societatea nu creează mecanisme de purjare a spiritului protestatar specific tinerilor. “În Italia, de exemplu, primăriile pun la dispoziţie suprafeţe pentru competiţii graffiti. S-a constatat că mesajul negativ autodistructiv  se transformă treptat într-o formă coerentă de protest.

image
image

Practic, tinerii învaţă să protesteze eficient, lucru extrem de util în viaţă atunci când individul trebuie să-şi apere un drept al său”, spune specialistul.

image
Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite