Mesajele de Crăciun date prin SMS bagă în faliment clasica felicitare pe carton

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Celularele fac legea în domeniul felicitărilor de Sărbători
Celularele fac legea în domeniul felicitărilor de Sărbători

Numărul hunedorenilor care trimit celor dragi felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă scade de la un an la altul. Pentru că e mai uşor, mai la-îndemână, hunedorenii preferă acum să-şi felicite apropiaţii prin SMS. Aflaţi ce mesaje şi-au  trimit aceştia prin telefon în acest an.

În Ajun de Crăciun şi de Revelion reţelele de telefonie celulară sunt gâtuite de vârful de sarcină al traficului pe care mesajele de felicitare îl provoacă.  Dacă până la răspândirea celularelor, oficiile poştale şi magazinele de cadouri erau pline de clienţi curioşi să găsească cea mai potrivită felicitare sau vedere pentru cei dragi, acum situaţia este cu totul alta. Metodele clasice de a ura „La Mulţi ani!” au fost înlocuite cu cele moderne, mai precis de sms-uri şi mail-uri.

„În 2008 am scos la vânzare circa o mie de felicitări. Anul acesta am avut doar 200 şi nici acestea nu s-au comercializat toate”, a declarat Antoaneta Iordăchescu, administratorul unui magazin din Deva. În situaţia ei se află mulţi comercianţi, nevoiţi să-şi ofere serviciile doar hunedorenilor care vor să dea un semn de viaţă cunoştinţelor şi prietenilor de peste hotare. Printre clienţii care încă se uită după felicitări şi vederi se numără şi persoanele de vârsta a treia.  „Scumpe nu sunt, doar câţiva lei, însă am vândut mai mult către firme şi diverse instituţii. S-au dus vremurile în care vindeam chiar şi 5.000 de astfel de articole în perioada sărbătorilor de iarnă. Acum, am dat maximum 40 de bucăţi pe zi”, a adăugat Elena Ripoşan, reprezentata unei librării.

Foto 1

Felicitările pe carton nu mai sunt la modă

Hunedorenii inventivi pe SMS

Şi pentru că SMS-ul e la putere, mesajele transmise între apropiaţi  cuprind un registru vast, pornind de la cuminţenia lui „Moşu să vă aducă....”, până la cinismul „Chiar dacă eşti gropar....”.  Prin bunăvoinţa unor deveni cităm mai jos câteva mesaje „originale” transmise în acest an de Crăciun:

„Moşul vine cam tiptil, niciodată nu-l simţim, dar de fiecare dată, lasă-n fiecare poartă, fericire, bucurie, sănătate pe vecie!

“Crăciun Fericit - chiar dacă mori de foame - te hrăneşti cu bucuria că se ascultă telefoane.”

“Chiar dacă eşti gropar - măcar acum în Ajun, te rog să laşi lopata şi să te bucuri de Crăciun.”

“Sărbătorile cănd vin, să vă fie coşul plin, să aveţi pe săturate, casa plină, sănătate! Punga să geamă de bani, mult noroc şi La Mulţi Ani!”

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite