TRENDY: Hunedorenii împărţiţi între bradul tradiţional şi cel cu crengi „bufante”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Cutinici şi brazii cu crengi "bufante", noua modă în materie de pom de Crăciun
Mihaela Cutinici şi brazii cu crengi "bufante", noua modă în materie de pom de Crăciun

Pomul de Crăciun al hunedorenilor rămâne în majoritatea caselor cel clasic, ornat tradiţional cu globuri. Sunt însă şi tuşe de modernitate în care locul pinului de la pădure este luat de forme "arboricole" artificiale. Printre ele bradul "glamour" şi cel cu crengi "bufante".

În general, hunedorenii sunt conservatori în pregătirea bradului de Crăciun. În unele părţi ale judeţului, simbolic, se agaţă încă de crengi nuci şi mere, podoabele de acum 200 de ani din pomii de Crăciun. În rest, modernismul şi-a marcat peste tot teritoriul. Hunedorenii merg pe varianta clasică a bradului natural, care aduce în casă aroma proaspătă a pinului, pom pe care îl împodobesc apoi cu globuri voluminoase, ingeraşi, figurine de basm şi animale.


 Există însă şi nişe speciale. Aţi auzit de bradul "glamour"?  Ideal ar fi să fie alb, artificial sau, aşa cum au apărut în acest sezon, în forme stilizate pe structura unei instalaţii de lumini sau una metalică  care să inducă ideea de brad.

Bradul "bufant"

 Ultima modă în materie de pomi de Crăciun sunt brazii cu crengi „bufante”. „Este un brad artificial care are o formă specială. Este estetic şi original.  Modelul acesta  s-a vâdut bine în acest an de Crăciun”, spune Mihaela Cutinici, administratorul unei reţele de florării devene.  Preţul unui brad „bufant” este de 100 de  lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite