BUSINESS: Parcul de Afaceri simerian a primit finanţare de cinci milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expertul Iulius Bedea indică amplasamentul noului parc de afaceri. Foto: Arhivă
Expertul Iulius Bedea indică amplasamentul noului parc de afaceri. Foto: Arhivă

Noul edificiu se va construi anul viitor pe locaţia ruinelor casei de cultură din oraş. Parcul de Afaceri va avea 11.000 de metri pătraţi şi va dispune de două hale de producţie şi un centru expoziţional. Finanţarea a fost asigurată printr-un proiect destinat atragerii de fonduri europene.

Oraşul Simeria a depus în ultimii ani trei proiecte majore pe fonduri structurale declarate eligibile. Singurul care a primit finanţare este destinat transformării clădirii neterminate a casei de cultură într-un parc de afaceri.  Valoarea totală a proiectului este de peste 5 milioane de euro, fondurile fiind asigurate de CJ, CL Simeria, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi Uniunea Europeană.


Potrivit lui Iulius Bedea, şeful Serviciului Public  Dezvoltare Locală şi Management Simeria, aprobarea finanţării proiectului s-a făcut cu mare întârziere. “Principalul este însă că banii vor veni şi din primăvară vor începe lucrările”, spune expertul. Noul parc de afaceri va avea o suprafaţă de peste 11.000 de metri pătraţi şi va dispune şi de două hale de producţie şi un centru expoziţional. Scopul lui este de a stimula promovarea directă şi indirectă a potenţialului economic al zonei prin forme diverse, incluzând organizarea de târguri tematice naţionale pentru producătorii români.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite