Business: iarna a început „să producă” pentru cabanierii din staţiunea montană Parâng

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zăpada începe să aducă profit pentru cabanierii din Vale
Zăpada începe să aducă profit pentru cabanierii din Vale

Afacerile turistice din Valea Jiului încep să facă profit. Cabanierii din Straja anunţă un număr record de turişti pentru această perioadă. Din 15 decembrie până după sărbători gradul de ocupare al cabanelor este de 100 la sută.

Zăpadă căzută din abundenţă în ultimele zile şi tarifele reduse de criză au început să umple cabanele de la  Straja şi pârtiile de schi de la Parâng. Ultimul week-end a marcat un aflux de clienţi fără precedent în acest an. Potrivit lui Radu Ciocârlan, administratorul unei cabane din staţiunea Straja, sâmbătă şi duminică, locaţia a fost plină în proporţie de 50 la sută. „E un scor excelent pentru această perioadă din an. A contribuit la asta şi reducerea cu 20 la sută a tarifelor de cazare dar şi zăpada căzută”, spune cabanierul.

Pentru Viorica Romoşanu, administrator al unui complex de agrement din staţiune, la finele acestui săptămâni, rezervările depăşesc 70 la sută din capacitatea de cazare, iar din 15 decembrie, cabana este ocupată full. În Parâng stratul de zăpadă este în acest moment de 50 de centimetri. 

Pârtii funcţionale

Toate pârtiile de schi din staţiunea montanã Straja sunt funcţionale. În Straja turiştii au la dispoziţie 6 pârtii de schi, toate cu instalaţii de transport şi nocturnã cu diferite grade de dificultate: Telescaun - 3.200 m (dificil) - telescaun; Lupului - 520 m (dificil) - teleschi; Canal - 1.400 m (dificil) - telescaun; Platoul Constantinescu - 1.740 (mediu) - teleschi; 4 Mutu - 1.270 m (mediu) - teleschi; Sf. Gheorghe - 700 m (mediu) - teleschi; Platoul Soarelui - 405 m (mediu) - teleschi.

Închirierea echipamentului de schi costã 30 de lei, o urcare cu telescaunul 6 lei, iar o urcare cu teleschiul 4 lei.

În Parâng există patru pârtii de schi: Subtelescaun -2.460 m (mediu)- telescaun, Spre Saivane -900 m (mediu) - teleschi, Euro Parâng - 600 m (mediu) -teleschi şi Poiana - 360 m (uşor) - teleschi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite