ALEGERI: Mariana Câmpean este câştigătoarea alegerilor la Colegiul 3 Haţeg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Câmpean este noul deputat de Hunedoara
Mariana Câmpean este noul deputat de Hunedoara

Judeţul Hunedoara are un nou deputat. Mariana Câmpean a câştigat scrutinul parlamentar parţial derulat ieri în Colegiul nr. 3 Haţeg. Câştigătorul a fost desemnat după miezul nopţii, după ce exit-poll-urile au dat ca şi câştigător un alt candidat. Aflaţi "scorurile" electorale obţinute de candidaţi

Potrivit BEJ Hunedoara, în urma numărării voturilor,  Mariana Câmpean (PNL) este câştigătoarea alegerilor parlamentare parţiale derulate duminică în Colegiul nr. 3 Haţeg-Călan cu 8738 de voturi.

Pe următoarele locuri s-au plasat candidaţii Daniel Răducanu (PD-L) cu 7339 de voturi, Liliana Ţolaş (PSD) cu 5218 voturi şi Nicolae Timiş (independent) cu 2683 de voturi.

Ultimele locuri  în lista de candidaţi pentru fotoliul de deputat de Hunedoara l-au ocupat la acest scrutin Bela Fulop (UDMR), 438 voturi,  Florinel Cernea (independent), 269 voturi, Mircea Părăian (PNG) , 197 voturi şi  Iosif-Emil Danci (PNTCD) care a obţinut 187 de voturi.

Dinamica votării


Prezenţa la vot a fost ieri de 48, 2 la sută, la oraş votând 36,2 la sută din alegători, în timp ce în mediul rural şi-au exprimat opţiunea 54,36 la sută din electorat.

În cifre nete aceasta înseamnă că 25.763 de alegători s-au prezentat la urne, dintr-un total de 53.222 persoane nominalizate pe listele electorale. Din totalul voturilor exprimate, au fost valabile doar 25.069 voturi. Un număr de 126 de votanţi au apelat la urna mobilă pentru a-şi exercita dreptul de vot.

Exit-poll-uri pe dos   

Exit-poll-urile l-au dat ca şi învingător pe candidatul PD-L cu 37, 24 la sută, urmat de candidatul PNL cu 30, 9 la sută. În urma numărării voturilor, ordinea a fost inversată, câştigătoare fiind desemnată Mariana Câmpean. 


Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite