PROIECT: Investiţiei care trebuie să atragă 80.000 de turişti în Parcul Cetate din Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filigoria din Parcul Cetate va fi reconstruită
Filigoria din Parcul Cetate va fi reconstruită

Consilierii locali au aprobat la ultima şedinţă cota de cofinanţare pe care Primăria Deva o suportă pentru implementarea proiectul european destinat modernizării Parcului Municipal Cetate Deva. Cum va arăta noua faţă a parcului?

Potrivit lui Marcel Morar, viceprimar Deva,  locuitorii se vor putea plimba pe alei pietonale reamenajate, se va reface filigoria, soclul statuii lui Eminescu va fi reconstruit,  în timp ce intrarea în incinta parcului va fi marcată de porţi replici ale epocii medievale. În cadrul proiectului va fi contruită în parc şi o fântână arteziană în incinta parcului, iar spaţiile verzi vor beneficia de un sistem modern de irigaţii. Eficienţa investiţiei este validată dacă noile atracţii din parc vor reuşi să atragă 80.000 de turişti anual.

Operaţia estetică a parcului costă 5,4 milioane de lei

Bugetul total al proiectului de modernizare a Parcului Cetate din Deva este de 5,4 milioane de lei, echivalentul a 1.3 milioane de euro. UE va finanţa proiectul cu 4,1 milioane de lei, iar cofinanţarea suportată de Primăria Deva este de 456 de mii de lei. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni, din momentul semnării contractului. Proiectul este depus la Agenţia Regională Vest.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite