Un albanez găsit lucrând la negru la Hunedoara a fost somat să plece din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă refuză să plece singur, albanezul va fi condus de Poliţie la frontiera României
Dacă refuză să plece singur, albanezul va fi condus de Poliţie la frontiera României

Bărbatul, de cetăţenie kosovară,  trebuie să părăsească ţara în 15 zile. Laboratorul de patiserie unde lucra aparţine unor conaţionali de ai săi stabiliţi în Hunedoara. Nicolae Calbor, şeful Biroului Imigrări Hunedoara spune că în aceeaşi situaţie au fost găsiţi şi mai mulţi cetăţeni chinezi.

Poliţiştii Biroului Imigrări Hunedoara au depistat un cetăţean din Kosovo, în vârstă de 31 de ani, care nu a respectat scopul şederii în România, conferit de viza de intrare. Potrivit comisarului şef Nicolae Calbor, străinul a fost găsit în timp ce desfăşura o muncă de patiser în cadrul unui laborator din municipiul Hunedoara. Bărbatul nu avea autorizaţie de muncă şi lucra la negru, patronii săi fiind la rândul lor cetăţeni străini din spaţiul fostei
Iugoslavii.

Albanezului în cauză i-a fost revocată viza şi a primit o decizie de returnare, valabilă 15 zile, prin care acesta este  obligat să părăsească România.

Firma care l-a angajat a fost amendată cu 1500 de lei pentru primirea la muncă a unui străin fără autorizaţie.

Potrivit sursei citate, în acest an au fost identificate mai multe persoane, majoritatea de naţionalitate chineză care prestau ilegal în judeţ, diferite munci, în special în sfera comerţului. Toţi au primit decizie de returnare.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite