UPDATE: Ce câştigă hunedorenii care mănâncă pâine neagră ?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iuliana Marunţi consumă exclusiv pâine neagră la masă
Iuliana Marunţi consumă exclusiv pâine neagră la masă

Deveanca Iuliana Mărunţi consumă exclusiv pâine neagră de doi ani de zile. Aflaţi ce avantaje financiare şi de sănătate are consumul de pâine neagră. Ce spune Protecţia Consumatorului despre posibilitatea contrafacerii acestui tip de produs alimentar

Citiţi şi:

Deşi per total piaţa locală a pâinii a scăzut, hunedorenii consumă mai multă pâine neagră

Deveanca Iuliana Mărunţi este o consumatoare fidelă de pâine neagră.  „Mănânc pâine neagră de circa doi ani de zile. O cumpăr pentru gustul deosebit pe care îl agreez în mod special. Dacă e mai sănătoasă decât pâinea albă cu atât mai bine”, spune femeia. Producătorii de pâine hunedoreni  consemnează creşteri ale vânzării doar la acest sortiment, într-o piaţă aflată în contracţie.

Ce avantaje au consumatorii de pâine neagră?

În plus, cei care mănâncă pâine neagră au şi un avantaj material, la fiecare 500 de grame cumpăraţi din acest sortiment economia este de 0, 7 bani faţă de aceeaşi cantitate de pâinea albă. În plus, pâinea neagră este mai puţin nocivă şi pentru sănătate.

Nutriţionistul Rodica Avram, medic în cadrul Spitalului judeţean de Urgenţă Deva explică avantajele pe care pâinea neagră o aduc sănătăţii. "Se ştie cu certitudine că făina neagră are un conţinut crescut de tărâţe care aduc organismului aportul necesar de fibre cu rol în reglarea tranzitului intestinal şi în reglarea metabolismului. În plus, pâinea neagră are un conţinut mai redus de glucide şi alţi aditivi care induc boala diabetică sau cancerul", spune specialista. Aceasta precizează că  toate aceste binefaceri sunt valabile, dacă este vorba de pâine neagră autentică şi nu de contrafaceri.

Producătorii hunedoreni nu umblă cu "pâinea vopsită"

Potrivit directorului coordonator al Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Hunedoara, Romi Cărmăzan, instituţia nu a primit până acum nici o plângere referitoare la calitatea pâinii negre. "Nu am avut nici un caz de producători locali de pâine care să umble la reţetă sau să folosească coloranţi alimentari pentru a înşela cumpărătorii", spune sursa citată.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite