Diversiunea cu apometrele, noua metodă de furt din locuinţe în municipiul Deva

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultima victimă a hoţilor cu apometru a fost un bărbat de 92 de ani
Ultima victimă a hoţilor cu apometru a fost un bărbat de 92 de ani

Poliţiştii deveni spun că nu este primul caz în care infractori pătrund în locuinţa oamenilor pretinzând că verifică starea apometrelor. Victimele vizate sunt persoane în vârstă. Ultimul păgubit este un bărbat în vârstă de 92 de ani

Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 92 ani, din Deva, cu  privire  la faptul  că persoane necunoscute, sub pretextul verificării robinetelor de apă și a apometrelor, i-au sustras din locuință suma de 15.000 lei şi un inel din aur.

    Partea vătămată le-a relatat poliţiştilor sosiţi pentru a efectua cercetarea la faţa locului faptul că o femeie în vârstă de aproximativ 35 de ani s-a prezentat la uşa apartamentului său şi i-a cerut să îi permită accesul în baie, pentru a verifica dacă funcționează apometrele. În timp ce cei doi se aflau în baia locuinţei, un complice al femeii a pătruns în apartament, uşa nefiind încuiată, şi a sustras din sufragerie, dintr-un sertar al bibliotecii, suma de 15.000 lei şi un inel din aur.
 
    După efectuarea cercetării la fața locului și audierea părţii vătămate, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
 
    Din păcate, nu este primul caz de furt din locuinţă cu acest mod de operare, înregistrat în Deva, în ultima perioadă de timp. De regulă victimele sunt persoane foarte în vârstă care locuiesc singure,  care sesizează lipsa banilor la interval de câteva zile de la comiterea faptei.
 
    În acest caz, poliţiştii care se ocupă de identificarea autorilor caută o femeie în vârstă de aproximativ 35 de ani, înălţime de aproximativ 1,65 – 1,70 cm, ten deschis, constituție atletică. Suspecta îşi schimbă culoarea părului şi vorbeşte cu un accent străin, posibil maghiar.

    Pentru a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să nu păstraţi în locuinţă sume mari de bani, iar în cazul în care persoane necunoscute doresc să le permiteţi accesul în locuinţă sub pretextul că sunt reprezentanţi ai diferitelor servicii publice (apă, canalizare, gaz, electricitate, deratizare, vânzători ambulanţi etc.) să le verifice  identitatea pe baza legitimaţiei  de serviciu, iar dacă au suspiciuni să solicite sprijinul poliţiei apelând numărul unic 112.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite