Urmaşii lui Gabor învaţă fotbal în oraşul Hunedoara pe un teren plin de gropi şi noroi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Toader îşi antrenează sportivii în condiţii improprii
Claudiu Toader îşi antrenează sportivii în condiţii improprii

Starea precară a terenului de fotbal al bazei sportive „Michael Klein” sabotează performanţa.  Autorităţile judeţene încep să aloce bani pentru reabilitarea completă a complexului sportiv din municipiul de pe Cerna.

Potrivit antrenorului Claudiu Toader, terenul de fotbal pe care se pregătesc fotbaliştii de la Corvinul este un veritabil maidan. „Eu antrenez copii şi juniori. Din cauza lipsei gazonului am avut numeroase cazuri de accidentări, unele grave,  cu coaste rupte, cu răni deschise. Sunt şi gropi în noroiul uscat care fac mingea să sară necontrolat sabotând pregătirea sportivilor”, spune antrenorul. Acesta vorbeşte de o performanţă îmbunătăţită numai dacă terenul va fi refăcut în întregime. „Azi pregătirea în fotbal are ca filozofie de bază viteza. Fără un teren perfect plat acoperit de gazon nu avem ce vorbi. Eu sunt nevoit însă să aplic tehnici de pregătire vechi, pentru că baza materială nu-mi permite să fac altfel”, spune Claudiu Toader.

Stadion nou cu bani de la judeţ

Calvarul sportivilor de la Corvinul pare să aibă un final apropiat. O asociere între Consiliul judeţean Hunedoara şi Primăria Hunedoara vizează modernizarea Complexului Sportiv „Michael Klein”.  Banii vor fi alocaţi de CJ, iar lucrările sunt preconizate să înceapă chiar din această iarnă, instituţia aprobând un credit de angajament de 50.000 de lei. Proiectul vizează înlocuirea gazonului pe terenul principal cât şi pe cel de antrenament, refacerea gardului şi a tribunelor. În complexul sportiv „Michael Klein” se pregătesc în prezent circa 200 de sportivi.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite