Alexandra Marcu, eleva alpinistă de 13 ani, a plecat în zori să cucerească "acoperişul Africii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Marcu şi tatăl său au plecat în zori spre Kilimanjaro
Alexandra Marcu şi tatăl său au plecat în zori spre Kilimanjaro

Eleva Alexandra Marcu a pornit, în această dimineaţă, la doar 13 ani,  să doboare un record mondial la alpinism. Tânără alpinistă, împreună cu tatăl ei,  va face o ascensiune de noapte pe vârful Kilimanjaro.

Pregătită într-un timp record, expediţia deveană spre cel mai înalt vârf african, Kilimanjaro, a început în zorii acestei zile. Alexandra Marcu, elevă în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „Decebal” împreună cu tatăl său sunt protagonoştii tentativei de doborâre a unui record mondial: cel de mai tânăr alpinist care urcă pe acoperişul Africii. „Sunt emoţionată, dar m-am pregătit bine şi voi urca acolo, aşa cum am promis”, a declarat Alexandra pentru Adevărul de Seară în această dimineaţă.

Cei doi alpinişti, tată şi fiică, au plecat în zori spre Bucureşti, de unde în această seară vor zbura 12 ore, spre Dar Es Salaam, capitala Tanzaniei, unde vor ajunge sâmbătă la ora locală 10.30. Luni devenii vor ajunge la poalele muntelui,  unde vor sta o săptămână pentru aclimatizare. Ascensiunea va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică din week-end-ul viitor. „Urcăm noaptea pentru că ziua este prea cald. Toată ascensiunea va dura circa 10 ore. Sperăm să avem vreme favorabilă pentru că suntem chiar înaintea începerii sezonului ploilor în Tanzania”, spune Dan Marcu.

Expediţia se va finaliza în data de 19 octombrie, când cei doi deveni sunt aşteptaţi acasă. Costul total al deplasării s-a ridicat la circa 7000 de euro, din care aproape 5000 de euro au fost alocaţi ca sponsorizare de Primăria Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite