Grevă japoneză: "Pentru că protestez, colegii mă compară cu răţuşca cea urâtă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daria Dalin, funcţionar în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) se află în grevă japoneză pe perioadă nelimitată. Femeia spune că salariu pe care-l primeşte nu-i  ajunge nici cât să-şi asigure lunar „coşul alimentar” stabilit de Ceauşescu în anii ‘80.

Daria Dalin a anunţ joi conducerea DGFP Hunedoara că intră în grevă japoneză. Funcţionarul este nemulţumit de modul în care autorităţile înţeleg să-i respecte statutul de salariat şi de cetăţean. „În constituţie scrie că statul este obligat să ia măsuri de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent. Cu cei 700 de lei cât câştig în prezent nu pot să-mi asigur nici măcar coşul alimentar stabilit de Ceauşescu în anii ’80,  cel cu 200 de grame de salam şi cinci ouă pe lună. Sunt umilită de ţara mea, de politicienii noştri, cum nu am mai fost niciodată. Nu voi înceta protestul până ce nu se schimbă ceva în bine. Politicienii trebuie să respecte legile ţării până la urmă”, spune femeia. 

„Răţuşca cea urâtă”

Funcţionara spune că protestul său îi face pe colegi să o privească într-un fel ciudat, deşi, spune ea,  toţi trec prin aceaşi umilinţă. Protestatara este dezamăgită de lipsa totală de solidaritate de care dau dovadă cei din jurul ei.  „Eu o admir pentru gestul ei, deşi unii colegi o compară cu răţuşca cea urâtă de când protestează.  Nu mă alătur ei pentru că am convingerea că protestul nu va schimba nimic”, spune Argentina Bortoş, colega de birou a protestatarei.

Privitor la acest protest, Lucian Heiuş, directorul DGFP Hunedoara a declarat că atâta timp cât funcţionarul îşi face treaba, nu are nimic împotriva protestului acestuia.

Deşi este economist de profesie, Daria Dalin, s-a remarcat şi ca scriitoare ea fiind premiată de juriul Concursului Naţional de Proză "Liviu Rebreanu" pentru cele patru romane semnate începând cu anul 2006.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite