De data asta "pe bune": tronsonul de autostradă Deva – Orăştie are în sfârşit un constructor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consorţiul Strabag - Straco va construi autostrada Deva – Orăştie. Potrivit lui Adrian Ionescu, directorul pentru autostrazi din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Nationale din România,  noua lege a achiţiilor publice garantează că investiţia nu va mai putea fi oprită de constestaţiile firmelor care au pierdut licitaţia

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a decis că firma câştigătoare a contractului pentru construirea autostrăzii Deva - Orăştie este asocierea condusă de compania austriacă Strabag. Oferta consorţiului câştigător este de 179 de milioane de euro pentru cei 38 de kilometri de autostradă. Contractul este pe fonduri europene, iar finanţarea UE se ridică la 110 milioane de euro, diferenţa până la 179 de milioane de euro  fiind suportată de statul român.  Tronsonul face parte din Culoarul IV Pan European.

Potrivit lui Adrian Ionescu, directorul pentru autostrăzi din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Nationale din România, modificările aduse legii achiţiilor publice permit acum anularea efectului de stagnare generat în ultimii trei ani  de contestaţiile firmelor care au pierdut licitaţia. "Sunt prevederi noi care ne-au permis să semnăm contractul cu constructorul  desemnat Strabag şi este pentru prima dată când nu mai există nici o piedică în calea derulării investiţiei", a declarat Adrian Ionescu. Adică, şantierul poate încep oricând.
Sursa citată a mai precizat că graficul de lucrări precizează ca dată de inaugurare a lucrării luna martie 2011, cu un termen de predare de 24 de luni,  dar oficialul precizează că  firma constructoare are interesul să înceapă lucrările în această iarnă.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite