PORTRET: Marius Gabor, face din antroposofie un mod de viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedoreanul este pasionat de antroposofie,  o concepţie care pune la dispoziţia oamenilor o metodă de cunoaştere a spiritului prin cercetare cvasiştiinţifică.

Cheia întregii preocupări a lui Marius Gabor gravitează în jurul ideii de cercetare suprasensibilă. O noţiune care pentru profani trece nebăgată  în seamă. La fel ca tot ceea ce nu pot aceştia percepe prin dimensiunea fiziologică a celor cinci simţuri. Hunedoreanul a avut primele experienţe spirituale în tinereţe. Surprins de evidenţa acestor întâmplări, Marius Gabor a încercat să le dea o explicaţie logică.

 La vârsta de 27 de ani a întâlnit antroposofia şi cu aceasta un sistem coerent, de o rigoare aproape ştiinţifică de a înţelege spiritualul. „Mă amuză reacţia majorităţii când vine vorba de cunoaşterea spirituală.  Unii înţeleg că e vorba de vrăjitorie, alţii de spiritism, sau chiar de magie neagră”, spune Marius Gabor. Practic, realitatea este mult mai puţin spectaculoasă.  Prin metodele antroposofice,  în speţă tehnici de meditaţie, hunedoreanul a ajuns să atingă diferite stări de conştienţă  prin intermediul cărora apoi a reuşit experimentarea unor percepţii „la limită” de genul vederi ale aurei, perceperea fiinţelor elementale şi îngereşti în natură, sau continuarea conştienţei în somn.

  În ultimii ani, hunedoreanul a publicat articole pe teme de cercetare spirituală în diverse reviste de specialitate din Germania şi Elveţia şi participă la conferinţe pe teme de cercetare spiritual-ştiinţifică. „Nu sunt un maestru, sau un guru spriritual. Sunt o persoană care are anumite experienţe spirituale pe care încerc să le dezvolt cu metodă ştiinţifică, sistematic”, spune Marius Gabor. În fiecare dimineaţă, hunedoreanul intră într-o meditaţie de 20 de minute. „E o veşnică introspecţie în spiritul meu. Periodic mă redescopăr în noi ipostaze, nu toate pozitive sau măgulitoare.  E un exerciţiu spiritual pe care-l poate învăţa oricine. Prima surpriză va fi mereu aceeaşi: dimensiunea noastră spirituală este infinit mai mari decât cea fizică. O pot demonstra oricui”, spune Marius Gabor.


Întrebări şi răspunsuri

Sunteţi un vindecător cu puteri paranormale?
Nu. Sunt doar un om care vrea să-şi dezvolte cu metodă o dimensiune spirituală pe care şi-a decoperit-o întâmplător.
Chiar există îngeri?
Este vorba de fiinţe elementale, altfel spus spiritele din natură. Prin exersare, se pot percepe aceste entităţi de tip spiriduşi, zâne, gnomi.  Şi nu e o poveste.
Unde se poate studia antropsofia?
Sunt catedre în mai multe universităţi din Occident unde se predă. Există şi la noi o organizaţie care se numeşte „Societatea Antroposofică din România” care studiază aceste probleme.

NĂSCUT
08 octombrie 1962
EDUCAŢIE
Facultatea de Electrotehnică IPTVT Hunedoara
EXPERIENŢĂ
Peste 5 ani de experienţă în antroposofie
FAMILIE
Căsătorit, trei copii

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite