Experimentul „gunoiul selectiv”: devenii spun că e bun, dar greu de făcut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Devenii sunt formal de acord cu colectarea selectivă a deşeurilor, deşi sunt sceptici că vecinii lor vor face ce trebuie în acest sens. Pe unii îi deranjează chiar şi forma pubelelor IGLU

Europubela de gunoi tip IGLU pare să fie viitorul colectării selective a gunoiului la Deva. Pentru Alex Pârvu, de 22 de ani, munca voluntară pe care acest tip de colectare i-o cere nu îl deranjează. Este de acord să arunce separat, hârtia, plasticul şi sticla.  Tânărul are însă o altă problemă. „Containerele sunt mari,  urâte şi nepractice. Ca să arunci 10 sticle prin gaură îţi ia minute bune”, spune deveanul.

Georgeta Baciu , de 46  de ani, nu crede că vreodată gunoiul se va colecta selectiv la Deva. „Oamenii vor arunca amestecat şi cred că în toate pubelele se va găsi şi gunoi menajer. Cere prea multă civilizaţie iniţiativa asta”, spune femeia.


Ca urmare a unui parteneriat public-privat,  Deva va fi împânzită până la finele anului cu aproximativ 100 de europubele pentru colectare selectivă a deşeurilor. Pentru familiarizarea cetăţenilor cu aspectul şi funcţionalitatea noilor containere, acestea „decorează” în prezent zonele cele mai aglomerate din Deva.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite