Consilierii locali din Haţeg au respins planul de reorganizare al Guvernului Boc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform legii, până ce noua organigramă va fi votată de consilieri, Finanţele vor sista toate fondurile publice defalcate către adminstraţia locală din Haţeg. Primăria Haţeg avea pe lista de disponibilizări 58 de salariaţi.

Dintre cele 69 de administraţii publice locale, câte există în judeţul Hunedoara,  una singură nu a respectat termenul limită de 16 august până la care trebuiau aprobate de consiliile locale noile organigrame, reduse, care se încadrează în prevederile privitoare la numărul de personal prevăzut de OUG 63 din 2010. Potrivit lui Diana Fulop, purtător de cuvânt al Prefecturii Hunedoara,  din datele centralizate în cursul dimineţii reiese că Primăria Haţeg este singura instituţie publică din judeţ care nu a aprobat prin hotărâre de consiliu local noua organigramă. „Conform legii noi am sesizat Direcţia Generală a Finanţelor Publice Hunedoara privitoare la acest aspect, urmând ca aceasta să ia măsurile stabilite de ordonanţă”, a declarat Diana Fulop.

Ce spune ordonanţa?

Conform  articolul III, aliniatul nouă din OUG 63 per 2010, pentru că nu s-a încadrat în numărul maxim de posturi, respectiv în cheltuielile de personal stabilite,  finanţele publice vor suspenda alimentarea conturilor Primăriei Haţeg cu cotele defalcate din impozitul pe venit, precum şi cu alte sume defalcate din venituri ale bugetului de stat. Măsura punitivă se menţine până la data la care administraţia publică locală face dovada încadrării în prevederile ordonanţei. Adică, aprobă noua organigramă pe schema restrictivă prevăzută de Guvernul Boc.

Hotărârea a fost respinsă

  Practic, ce riscă Primăria Haţeg prin aceste măsuri adoptate de finanţele publice?  În esenţă să rămână aproape lefteră. Conform planului de restructurare aprobat de Autoritatea Naţională a Funcţionarului Public, primăria Haţeg trebuia să concedieze 58 de salariaţi, dintr-un total de 156 de posturi ocupate.  Potrivit lui Ioan Dabelea, viceprimarul Haţegului, consilierii au au respins această organigramă. „Nu înţelegem de ce ne impune Guvernul aceste măsuri care încalcă autonomia noastră locală. Dacă ne taie alimentarea contului primăriei cu bani de la bugetul central vom vedea cum ne descurcăm.  Probabil vom introduce din nou proiectul de hotărâre privitor la modificarea organigramei  în şedinţă de consiliu”, a declarat oficialul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite