Nici un hunedorean n-a reclamat prejudicii la OPC din cauza întârzierii trenurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hunedorenii s-au arătat toleranţi cu întârzierile de trenuri existente în principala poartă feroviară a judeţului, Deva. Potrivit lui Romi Cărmăzan, director coordonator la Agenţia pentru Protecţia Consumatorului Hunedoara, până la această oră nu a fost înregistrată nici o plângere privitoare la prejudiciile cauzate de nerespectarea orarelor de transport pe cale ferată.

"Nu există nici o plângere şi din câte ştiu eu nici nu au fost vreodată reclamată la noi CFR pentru nerespectarea prevederilor din Mersul trenurilor", a declarat Romi Cărmăzan.

Canicula şi lucrările - motive de întârziere

Pe relaţia Baru Mare - Simeria trenurile întârzie cu regularitate în această perioadă. „Întârzierile sunt din cauza caniculei. Pe relaţiile Baru Mare – Simeria şi Şibot –Ilia avem o restricţie de viteză la 70 de kilometri pe oră din cauza temperaturilor la şină care depăşesc  48 de grade Celsius. Trenul întârzie în jur de 20 de minute”, spune Alin Vinţan, şeful Regulatorului de Trafic Feroviar Deva. Pe relaţia Iaşi sau Constanţa, se produc întârzieri  în special la treburile internaţionale. „Intră în ţară la Curtici cu întârzieri cuprinse între 30 şi 100 de minute. Azi încă nu s-au anunţat întârzieri pe aceste relaţii”, spune sursa citată. Pentru trenurile care vin din centrul ţării, motivele de întârziere sunt lucrările care se fac la calea ferată.

"Sunt foarte multe limitări de viteză din cauza lucrărilor la calea ferată care se fac în zona Braşovului", spune Alin Vinţan.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite