Anchetă: Tâlharii care-şi împuşcau martorii au fost recunoscuţi de una dintre victime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse din cadrul instituţiilor de cercetare penală au declarat că bărbatul şi femeia suspectaţi în cazul jafului armat produs în anul 2007 la o casă de amanet din Hunedoara  au fost recunoscuţi în fotografii de victima lor. Aceasta a supravieţuit unei plăgi prin împuşcare în cap. 

Bărbatul şi femeia fac  parte dintr-un grup infracţional periculos arestat la Budapesta acuzat de mai multe jafuri făcute cu uciderea eventualilor martori.

Potrivit anchetatorilor, principalii suspecţi în cazul jafului armat petrecut în 17 decembrie 2007 la o casă de amanet din centrul municipiului Hunedoara au fost arestaţi, la finele lunii trecute, în Ungaria, pentru crime săvârşite pe teritoriul acestei ţări. Conform unor informaţii neoficiale de ultimă oră, fosta angajată a casei de amanet care a supravieţuit atacului i-a recunoscut în această dimineaţă în fotografii pe agresorii ei.

 “Este vorba de două persoane, un bărbat şi o femeie,  care în clipa de faţă se găsesc în arestul poliţiei din Budapesta. Privitor la fapta comisă pe teritoriul României,  bărbatul este considerat ca autor principal al jafului armat, iar femeia este complice. În prezent, se coroborează probele cu partenerii maghiari.  Deocamdată cei doi sunt anchetaţi pentru infracţiunile comise în Ungaria. Ei fac parte dintr-o grupare mai amplă acuzată pentru infracţiuni de jaf cu mână armată. În două din cazuri lucrătorii din magazinele jefuite au fost împuşcaţi mortal. Nu lăsau martori în urma lor.  Modul de operare în Ungaria a fost asemănător cu cel folosit la Hunedoara”, a precizat Sanda-Ionela Draia, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Conform datelor existente la această oră. s-a stabilit că două persoane,   Sandor Varga, de 29 de ani din judeţul Braşov, stabilit în Ungaria de circa opt ani de zile şi Emese T., de 24 de ani, cetăţean maghiar, cu domiciliul în Ungaria, sunt principalii suspecţi în cazul jafului armat.  Împotriva celor doi suspecţi, Parchetul de pe lânga Tribunalul Hunedoara a inceput urmarirea penală pentru tentativă de omor deosebit de grav si tâlhărie.

Filmul jafului

image

Cei doi suspecţi filmaţi de camerele video ale casei de amanet cu o zi înainte de atac

La data de 17 decembrie 2007, angajata unei case de amanet din municipiul Hunedoara a fost împuşcată în cap şi deposedată de aproximativ un kg de bijuterii din aur, de către un individ care a acţionat la puţin timp după deschiderea programului de lucru al casei de amanet. Bărbatul era însoţit de o femeie. Potrivit lui Bogdan Niţu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara, cei doi au fugit cu o maşină, după ce angajata casei de amanet a reuşit să declanşeze alarma. Victima, la acea dată în vârstă de de 22 de ani, a fost operată de mai multe ori pentru a i se salva viaţa.  Întreaga derulare a jafului a fost filmată de camerele video instalate în casa de amanet, bărbatul purtând un hanorac cu glugă. Cei doi fuseseră însă filmaţi de aceleaşi camere video cu câteva zile înainte în timp ce tatonau locul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite