Protecţia Copilului a cerut un nou termen de judecată în procesul casării adopţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi a avut loc un nouă înfăţişare în procesul  în care hunedoreanca Mihaela Popa solicită anularea adopţiei pe motiv că autorităţile i-au dat spre înfiere un copil cu handicap.

Avocatul Mihaelei Popa a depus astăzi la instanţă “concluzii scrise” la raportul medical al copilului care a făcut obiectul adopţiei contestate. 

“Obiecţiunile pe care le-am depus azi la instanţă se referă la faptul că raportul medical s-a făcut în condiţiile în care din fişa medicală a copilului dinainte de adopţie lipsesc trei luni de observaţii. Am cerut ca să fim informaţi privitor la starea de sănătate pe care a avut-o copilul în perioada respectivă. Eventual Direcţia pentru Protecţia Copilului să găsească foile lipsă din fişa medicală a copilului şi să le prezinte instanţei”, spune Mihaela Popa. Femeia vrea să fie sigură că autorităţile nu ascund un diagnostic grav, gen encefalită,  produs în cele trei luni şi care ar fi provocat copilului handicapul mintal.

Pentru a studia obiecţiunile prezentate de avocatul Mihaelei Popa, Direcţia pentru Protecţia Copilului Hunedoara a cerut în instanţă un nou termen de judecată a speţei. Aceasta a stabilit o nouă înfăţişare în acest proces pentru data de trei septembrie.

Istoria unei adopţii nedorite

Reamintim că Mihaela Popa doreşte să renunţe la copilul înfiat acum 11 ani dintr-un centru de plasament.  Ea se consideră înşelată, acuzând autorităţile, în speţă Direcţia judeţeană Pentru Protecţia Copilului Hunedoara, că, deliberat,  i-au oferit spre adopţie un copil cu handicap, retard mintal şi autism.  Pentru că minorul a fost înfiiat la o vârstă foarte fragedă, Mihaela Popa a depistat tarele copilului la doi ani de la adopţie.  „Aveam dreptul în momentul adopţiei să fiu informată corect despre starea de sănătate a copilului. De aceea am cerut in instanţă anularea adopţiei”, spune Mihaela Popa.

Femeia spune că din fişa medicală a copilului rezultă că acestuia i s-au administrat înainte de adopţie,  în spital,  cantităţi însemnate de fenobarbital începând de la opt luni. „Copilul a fost efectiv sedat circa jumătate de an. Din fişa medicală rezultă că în ultima lună înainte de a-l prelua eu, copilul a primit timp de două săptămâni, zi de zi,  fenobarbital. M-am interesat şi mi s-a spus că acest tratament este riscant la un bebeluş aşa de mic şi nu se justifică decât în cazul în care copilul este extrem de agitat sau are febră foarte mare. Practic copilul a fost îndopat cu fenobarbital înainte de a-l lua eu acasă”, spune Mihaela Popa. Ea consideră că bebeluşul a fost sedat tocmai din cauză că era prea agitat şi că în loc să se facă o evaluare medicală a bebeluşului cu comportament anormal înainte de a-l da în adopţie, autorităţile au preferat soluţia sedativului care a indus-o în eroare.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite