Descentralizarea spitalelor a ras de pe funcţii vechii directori la Deva, Brad şi Geoagiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii judeţeni au votat astăzi trecerea a trei unităţi spitaliceşti în administrarea Consiliului judeţean Hunedoara. Transferul s-a făcut cu „executarea”  directorilor pe funcţie în cele trei instituţii medicale. Noul manager de la Spitalul judeţean de Urgenţă Deva a fost numit Silviu Didilescu, fost subprefect de Hunedoara

Spitalul judeţean de Urgenţă din Deva şi Sanatoriile TBC din Brad şi Geoagiu au de astăzi un nou stăpân. Consilierii judeţeni au votat, în consens cu legea descentralizării instituţiilor spitaliceşti, trecerea celor trei unităţi în administrarea Consiliului judeţean (CJ)  Hunedoara. Primul pas al acestui transfer de autoritate a fost numirea reprezentanţilor CJ în noile consilii de administraţie (CA) ale spitalelor.

La Deva, vor reprezenta CJ ca membri titulari în CA, economistul Sorin Lavu şi medicul Dan Magheru.

Totodată, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, a anunţat că începând de mâine noul director interimar al Spitalului judeţean de Urgenţă din Deva este Silviu Didilescu, fost subprefect de Hunedoara. Acesta a declarat că experienţa lui în domeniu medical cuprinde o perioadă de patru ani, timp în care a condus o mică clinică în Bucureşti. „Conducerea spitalului din Deva este o mare provocare pentru mine. Prima oară va trebui să inventariem tot ce este acolo ca să ştim de unde pornim mai departe”, spune Silviu Didilescu.


Referitor la această schimbare, directorul de azi al instituţiei medicale devene, dr. Dan Florea, a declarat că se supune deciziei CJ, dar că nu a primit nici o înştiinţare privitoare la schimbarea sa din funcţie.


Noul director interimar de la Sanatoriul TBC din Brad este medicul Ionel Circo, iar al instituţiei medicale din Geoagiu este Dorel Pretean.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite