Primii bugetari hunedoreni loviţi de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii de la Oficiul de Cadastru au fost  anunţaţi că li se reduce salariul cu până la 60 la sută. Persoanele care aveau nevoie de serviciile funcţionarilor de la Cadastru au trebuit să-şi amâne afacerile cu 24 de ore

Primii loviţi de măsurile anticriză propuse de Guvern au fost lucrătorii de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Hunedoara. Miercuri la ora 11 cei 81 de salariaţi au întrerupt spontan lucrul, după ce o circulară venită de la Ministerul Administraţiei şi Internelor  (MAI) i-a anunţat că au o nouă grilă, diminuată,  de salarii. Potrivit lui Camelia Tuţa Popescu, lider de sindicat la OCPI Hunedoara, diminuarea salariilor este mult peste cota de 25 la sută despre care s-a vorbit până acum. „Noua grilă de salarii prevede diminuări de salarii între 30 şi 70 la sută. De exemplul, un referent avea până acum un salar de încadrare de 1500 de lei, iar de acum are 1075 de lei. Oprirea spontană a lucrului este de înţeles, cu atât mai mult cu cât veniturile instituţiei ne permit păstrarea vechilor salarii. Noi acest lucru în cerem, ca salariile noastre să nu fie diminuate de această manieră”, spune sursa citată. Aceasta a mai precizat că a notificat conducerea privitor la iminenţa unui conflict de muncă şi dacă se refuză o mediere, sau medierea nu va duce la un rezultat acceptabil, lucrătorii de la OCPI Hunedoara vor intra în grevă.

 Nebuloasa circularelor
 La nici trei ore după ce salariaţii de la OCPI Hunedoara au primit circulara care anunţa reducerea salariilor, MAI a trimis o a doua circulară prin care „corecta” ce scria în prima. „În a doua circulară ministerul propune un spor de complexitate a muncii care are cuantumul echivalent cu diminuarea de salariu propusă în prima circulară. Situaţia este neclară”, declară Lucian Dragomir, director OCPI Hunedoara.

Activitate blocată
Zeci de persoane care aveau nevoie de serviciile Cadastrului au fost nevoite să-şi amâne demersul din cauza protestului spontan. „Am nevoie de înregistrarea a două documente topografice pentru o lucrare executată unui client. Din cauza protestului, a trebui să amân depunerea documentaţiei, deşi clientul a plătit o taxă de urgenţă de aproape 500 de lei”, spune Oana A., inginer topograf.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite