DOSARUL „ADOPŢIA”: „Copilul a fost îndopat cu fenobarbital înainte de a-l lua eu acasă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noi informaţii apar în cazul femeii care doreşte să renunţe la adopţie pe motiv că autorităţile au ascuns handicapul grav al copilului înfiat. Potrivit lui Mihaela Popa,  mama adoptivă,  din fişa medicală a copilului rezultă că acestuia i s-au administrat în spital cantităţi însemnate de fenobarbital începând de la opt luni.

„Copilul a fost efectiv sedat circa jumătate de an. Din fişa medicală rezultă că în ultima lună înainte de a-l prelua eu, copilul a primit timp de două săptămâni, zi de zi,  fenobarbital. M-am interesat şi mi s-a spus că acest tratament este riscant la un bebeluş aşa de mic şi nu se justifică decât în cazul în care copilul este extrem de agitat sau are febră foarte mare. Practic copilul a fost îndopat cu fenobarbital înainte de a-l lua eu acasă”, spune Mihaela Popa. Ea consideră că bebeluşul a fost sedat tocmai din cauză că era prea agitat şi că în loc să se facă o evaluare medicală a bebeluşului cu comportament anormal înainte de a-l da în adopţie, autorităţile au preferat soluţia sedativului care a indus-o în eroare.

Când se administrează fenobarbital?

Fenobarbitalul este un sedativ puternic. Potrivit lui Ruxandra Clepce, şef secţie Pediatrie a Spitalului judeţean din Deva, acest medicament se administrează în cazuri de hiperexcitabilitate, în boala epileptică şi în alte afecţiuni neurologice.

Nou termen la proces

Azi a avut loc un nouă înfăţişare în procesul  în care Mihaela Popa solicită anularea adopţiei. Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Hunedoara, instanţa a dat un nou termen pentru data de 11 iunie. Amânarea este necesară în acest caz până ce Institutul de Medicină Legală din Timişoara furnizează rezultatul contraexpertizei medicale solicitate de mama adoptivă.

Hunedoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite