TIME OUT: Relache în aerul parfumat din "Elveţia" Hunedoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul de Seara va prezintă câteva sugestii de petrecere a tipului liber în acest week-end. Citiţi unde şi ce distracţii vă aşteaptă în zilele libere care urmează !

RELAXARE
Un popas în „Elveţia” Hunedoarei


Lacul artificial de acumulare Cinciş oferă cadrul ideal al unui week-end aerisit în natură. Pitorescul  locului a creat în zonă o ofertă demnă de luat în seamă de cazare şi servire a mesei pentru turişti


Puţină lume ştie, dar hunedorenii au şi ei mica lor “Elveţiei”. Acesta este situată la aproximativ 13 km de municipiul Hunedoara. Şoseaua porneşte din Hunedoara şi înconjoară aproape tot lacul. Microbuze şi autobuze pleacă regulat din autogara Hunedoara înspre localitatea Topliţa, trecând în drum, pe lângă lac.  Persoanele care cunosc locaţia ştiu că zona Cinciş are toate calităţile peisagistice pentru a fi “confundată” cu celebrele văi din ţara cantoanelor. Lacul de acumulare Cinciş se găseşte în Munţii Poiana Ruscă, la circa 10 kilometri de municipiul Hunedoara, într-o zonă care atrage de mult timp turiştii.  Lacul de acumulare a fost amenajat pe amplasamentul satului Cinciş, în anul 1962, când au fost strămutate peste 800 de familii.

Bisericile de sub ape

Pe malurile lui, au apărut numeroase cabane şi hoteluri particulare existând condiţii de cazare si distracţie pentru dorinţa fiecăruia. Dincolo de serviciile “prozaice” oferite de cabanierii din zonă, adică casă şi masă, lacul Cinciş oferă pentru turişti imagini inedite. Când nivelul apelor este scăzut, în coada barajului se mai văd încă ruinele fostei biserici, atestată documentar în 1360, care a fost înghiţită de ape. O altă biserică aflată sub apă a fost pictată în anul 1645 de pictorul Mihail din Hunedoara care a decorat biserica scufundată cu un ansamblu care prezenta caracteristici stilistice de Renaştere.  Biserica a fost repictată în secolul al XVIII şi a fost mărită cu un turn-clopotniţă, în anul 1867. Înaintea inundării bisericii,  picturile murale au fost extrase şi depuse la castelul din Hunedoara.

Mister

Sunt multe poveşti nerecomandate a se povesti noaptea legate de Lacul Cinciş. Oamenii vorbesc animale care se sperie de apa lacului, de spirite care se vedeau uneori în miez de noapte bântuind pe suprafata apei. Nu în ultimul rând, se vorbeşte despre furtunile  iscate din senin în mijlocul lacului.

-------------------------------------------------------

VINERI, ORA 23.00
Retro Glamour Night
Cei care preferă parfumul petrecerilor de altădată, tunate cu efecte “new wave”, în această seară puteţi merge în Reno Club din municipiul Deva la petrecerea cu tema „Retro Glamour Night”. Intrarea este liberă.


SÂMBĂTĂ, ora 22.00
Ladies Night
Doamnele şi domnişoarele care vor merge, sâmbătă, în Reno Club, Deva, vor primi un cocktail din partea casei. „Ladies Night” va fi completată de cover-urile şi mix-urile marca DJ Ben Boognar. Intrarea este liberă.

-----------------------------------------------------------
RECOMANDĂRI

VINERI,  ora 21.00

“Agonize” pe note

Formatia de death metal Agonize (Bosnia si Hertegovina) va susţine astăzi, un concert în John's Cafe din oraşul Deva. Formatia Agonize a fost infiintata in anul 1997. Are la activ doua albume, "The Chosen One" (2000) si "When Memory Dies" (2004). Cel mai recent material discografic este un EP intitulat "The Fever" iar concertul din Romania face parte din cadrul turneului de promovare. În deschiderea concertului va urca pe scenă formaţia de death metal Negativist (Râmnicu-Vâlcea, RO). Preţul de intrare: 10 lei. Acesta se plăteşte la intrarea în local.


SÂMBĂTĂ, ORA 07.00

Colecţii, colecţii

Pentru devenii interesaţi  de spectacolul special al negocierilor, cea mai pună adresă în acest week-end este Casa de Cultură ”DRAGAN MUNTEAN “. Începând cu ora 07.00  aici va încerca să vândă şi să cumpere spuma colecţionarilor din judeţ şi din ţară. Sub genericul Târgul  colecţionarilor” vizitatorii vor pune la bătaie colecţii mereu surprinzătoare de filatelie ,cartofilie , numismatică , cartele telefonice , insigne şi  OBIECTE DE ARTĂ.  Evenimentul îşi va închide porţile la ora  13:00

DUMINCĂ, ORA 19.30

Cu Angela şi Ovidiu


Un final de săptămână în leagănul melancoliei nu poate fi gustat decât în acompaniamenului sonor al Angelei Similea şi Ovidiu Komornic. Cei doi solişti vor susţine un concert extraordinar a cărui temă principală  este deconspirată de genericul evenimentului “De dragul tău”.  Spectacolul este anunţat pentru seară iar organizatorii promit că tot ce se va întâmpla pe scenă va fi “live”.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite