Sejururile de sărbători se vând bine: hunedorenii vor de Paşti ouă roşii şi jacuzzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciprian Roman îşi petrece Paştele împreună cu prietena la Braşov
Ciprian Roman îşi petrece Paştele împreună cu prietena la Braşov

Tour-operatorii de turism hunedoreni spun că vând sejururi de Paşti ca în anii buni. Fie că pleacă în Egipt, fie la mânăstirile din Bucovina, clienţii vor să se reculeagă de Paşti cu masaj,  jacuzzi şi room-service

Hunedoreanul Ciprian Roman a decis ca împreună cu prietena lui să petreacă Sărbătoarea Pascală la Braşov. „Am rezervată cazare şi mă voi duce la Biserica Neagră la Slujba de Înviere. Nu am rămas în Hunedoara de Paşti. Mi se pare că aici nu se oferă o atmosferă propice acestei sărbători. Dacă rămâneam acasă, mergeam eventual la Mânăstirea Prislop”, spune hunedoreanul.

De la Piramide, la Voroneţ

Zenaida Moşneag, directorul unei agenţii de turism, spune că a vândut în cursul zilei de miercuri nu mai puţin de 10 sejururi de Paşti. „Clienţii vor lux şi răsfăţ de Paşti. Fie că merg în Egipt, în Grecia sau în zone de mare spiritualitate cum ar fi la noi Maramureşul sau Bucovina, clienţii vor în cele trei zile cât durează sejurul de Paşti şi ouă roşii dar şi servicii de masaj, jacuzzi şi room-service”, spune Zenaida Moşneag.  Spre deosebire de alte tipuri de sejur, de Paşti hunedorenii obişnuiesc să meargă în familie.  „Sunt numeroase cazurile în care cererile depăşesc graniţa tradiţională părinţi plus copii. De Paşti nu rămâne nimeni acasă.  Recordul este de 10 locuri de cazare pentru trei generaţii ale aceleiaşi familii, bunici, copii şi nepoţi”, spune sursa citată.  Aceasta mai spune că în ciuda crizei,  cererile pentru sejururi  de Paşti sunt la fel de numeroase ca în anii trecuţi. Lucru confirmat şi de Marius Usturoiu, administratorul unei mari companii din turism. „Vindem în ritmul din anii buni, 2007 şi 2008. Avem cereri pentru Grecia, zona Maramureş sau Arieşeni”, spune interlocutorul.  

Cât costă un sejur de Paşti?

Pentru un sejur de trei zile în Egipt sau Grecia preţul variază între 500 şi 600 de euro de persoană. Un Paşte petrecut în Maramureş sau în Bucovina începe de la 300 de lei per capita, în timp ce la Băile Felix, trei zile petrecute de Paşti costă 200 de lei.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite