Deva: Primarul, unul din viceprimari şi trei directori ai Primăriei Deva sunt invitaţi la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aqualand-ul, este una din investiţiile care sunt cercetate de DNA
Aqualand-ul, este una din investiţiile care sunt cercetate de DNA

Potrivit declaraţiilor primarului Mircia Muntean, DNA cercetează modul de cheltuire a banilor în cazul a trei mari investiţii din reşedinţa de judeţ. Alături de edili, vor fi audiaţi la DNA şi şefii compartimentelor investiţii, tehnic şi economic din Primăria Deva.

Primarul Devei,  Mircea Muntean, viceprimarul,  Florin Oancea,  Ciprian Răchită, director cu investiţii, Viorica Nicula, director economic şi Ladislau Soczi, director tehnic al Primăriei Deva sunt invitaţi la audieri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)  Alba-Iulia.

„Ne cheamă pentru Aqualand, Parcul Bejan şi reabilitarea Cetăţii”

Mircia Muntean, primar Deva

Primarul Mircia Muntean (foto sus)  a declarat pentru ADS Hunedoara că ştie de existenţa unui denunţ anonim care a deschis o anchetă. „Din ce mi s-a spus vom fi audiaţi privitor la modul în care s-au alocat fondurile şi s-au cheltuit banii în trei mari investiţii de la Deva: Aqualand, Parcul de la Bejan şi reabilitarea Cetăţii Devei. Nu am de ce să mă tem. Eu aproape săptămânal sunt chemat la DNA”, a spus Primarul Devei.

"Suntem audiaţi pentru prostiile făcute de alţii"

Florin Oancea, viceprimar Deva

Primul care trebuie să fie prezent vineri la audieri este viceprimarul Devei, Florin Oancea (foto sus). "Suntem audiaţi pentru prostiile făcute de alţii", a declarat acesta pentru Adevărul de Seară Hunedoara. Oancea spune că nu se ştie vinovat cu nimic şi participă fără „nici un fel de teamă” la audierile de la DNA, deşi nu-i face nici o plăcere să se ducă acolo. Voalat, viceprimarul a lăsat să se înţeleagă că în opinia sa vinovat de această deplasare la DNA este iniţiatorul celor mai multe proiecte de hotărâri din consiliul local la Deva, referindu-se evident la primarul Mircia Muntean.

Deja vu

Cel mai mare "episod DNA" consumat în Consiliul local Deva a fost în luna aprilie a anului trecut. Atunci 27 de consilieri locali au fost anchetaţi la DNA Alba Iulia într-un dosar privitor la vânzarea sub preţul pieţei în anul 2006 a unui teren ce aparţinea Primăriei Deva. Procurorii DNA au dat în acest caz NUP pentru toţi cei chemaţi la audieri.  

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite