Hunedoara: Gripa nouă a închis porţile la două şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Naţional Sportiv „Cetate” Deva şi Şcoala Generală cu clasele I-VIII Boşorod nu mai ţin ore. O elevă din clasa a VI-a de la liceul sportiv a fost diagnosticată cu virusul AH1N1. Alte 17 colege prezintă simptome similare.

Colegiul Naţional Sportiv „Cetate”  Deva a fost închis, ieri, după ce o fetiţă de 12 ani, elevă în clasa a VI-a, a fost diagnosticată cu gripă nouă.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, alte trei colege sunt internate la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Simultan, 14 eleve sunt izolate în infirmeria liceului, fiind supravegheate de medicul şcolar şi de şapte asistente. Fetele prezintă roşu în gât şi febră.

Virus adus din Germania

„Având în vedere că toate elevele sunt colege de grupă sportivă, am hotârât închiderea unităţii şcolare pentru o perioadă de şapte zile. Fiecare persoană este tratată la fel ca şi fetiţa ale cărei analize sunt pozitive, iar în cazul în care simptomele fetelor se vor agrava, acestea vor fi trimise la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva”, a declarat directorul adjunct DSP Hunedoara, Cecilia Birău. Sălile de clasă şi cele de antrenament din incinta Colegiului Naţional Sportiv „Cetate” Deva au fost dezinfectate de o firmă specializată.

Şcoala Generală cu clasele I-VIII din comuna Boşorod este, de asemenea, închisă. O fetiţă de opt ani a contactat, cel mai probabil, virusul AH1N1 de la tatăl său, întors recent din Germania, cu toate că acesta nu prezintă simptome.

Copii izolaţi acasă

Întrucât fetiţa are trei fraţi, toţi elevi, s-a decis suspendarea cursurilor la unitatea şcolară din localitate. În plus, medicul şcolar a consultat, în ultimele două zile, peste 20 de copii cu simptome de gripă, aceştia fiind izolaţi la domiciliu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite